На базарі у Переяславі на дещо зросла ціна. Деталі – у традиційному репортажі.
12 березня у Переяславі зранку йшов сніг та був сильний вітер, а це значно вплинуло на традиційні недільні торги. На вулиці Шкільній багато торгових місць були порожніми, наметів можна було нарахувати до двох десятків. Більшість із них розташовували ближче до входу на “Даринок”. Там торгувалось хоча б трішки активніше. Інформатор розповідає про сьогоднішні ціни на продукти.
У м’ясному павільйоні покупців було не багато. Ціни такі:
- Сало (1 кг) – 180-250
- Лопатка свиняча (1 кг) – 150-170
- Ошийок (1 кг) – 160-175
- Підчеревина (1 кг) – 200-250
- Биток (1 кг) – 170-180
- Свиняча печінка (1 кг) – 60
- Антрекот (1 кг) – 170-250
- Ребро свиняче (1 кг) – 180
- Тушка курки бройлер (1 кг) – 120-130
- Філе куряче бройлер (1 кг) – 140-150
- Курячі крила (1 кг) – 115
На “Даринку” фруктів було мало. А на вулиці Шкільній, навпроти “ЕКО-маркету” за фруктами вишикувалась черга покупців. Там же продавали мед з акації по 250 гривень за літр та із різнотрав’я по 150 за літр. Ціни на фрукти такі:
- Яблука (1 кг) – 15-20
- Сушені яблука (600 г) – 70
- Мандарини (1 кг) – 60-65
Овочів було достатньо, але не так багато, як зазвичай. На “Даринку” було багато зелені: мікрозелень (базилік, руколу) продавали по 30 гривень за коробочку. Ціни на інше такі:
- Морква (1 кг) – 20-30
- Капуста (1 кг) – 25
- Буряки (1 кг) – 20-25
- Ріпчаста цибуля (1 кг) – 50-55
- Часник (1 кг) – 120-150
- Топінамбур (1 кг) – 30
- Зелена цибуля (80 г) – 20-25
- Шпинат (80 г) – 25
- Щавель (130 г) – 20
У молочних рядах, як і зазвичай, за продуктами вишиковувались черги. Деякі продавці вже зранку встигли продати товар, а інші тільки приїхали на торги. Ціни не змінились:
- Молоко (1,5 л) – 35-40
- Сир (1 кг) – 120-130
- Знежирений сир (1 кг) – 80
- Бринза (1 кг) – 160-200
- Вершки (1 л) – 160-180
- Сметана (1 л) – 90-120
- Масло (1 кг) – 240-250
- Домашні курячі яйця (десяток) – 60-70
У рибних рядах покупців було мало. Ціна на охолодженого лосося зросла до 750 гривень за кіло, раніше був по 570-600 гривень. Ціни на інше такі:
- Карасі (1 кг) – 60-70
- Чищені карасі (1 кг) – 70
- Лящі (1 кг) – 45-90
- Коропи (1 кг) – 120
- Судаки (1 кг) – 170
- Судаки чищені (1 кг) – 180
- Товстолоби (1 кг) – 70
- Філе товстолоба (1 кг) – 180
- Стейк товстолоба (1 кг) – 170
- Стейк білого амура (1 кг) – 220
- Філе білого амура (1 кг) – 250
- Охолоджений лосось (1 кг) – 750
Нагадаємо, що у Переяславі відкрилась кафе-пекарня “BULKA”. Ми у ньому побували та поділились враженнями.
Оксана Симоненко
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.