ЖИТТЯ

Облаштовувати набережну Альти у Переяславі продовжать цього року – Вячеслав Саулко

Що там із набережною Альти? Відповів міський голова.

27 березня міський голова Переяслава Вячеслав Саулко звітувався перед громадою в онлайн-форматі, а також спілкувався із представниками ЗМІ. Зокрема, розповів про те, що набережну річки Альта у місті продовжать облагороджувати. Про це повідомляє Інформатор.

– Ми провели великий об’єм робіт, але могли зробити ще більше в минулому році, – сказав Вячеслав Саулко. – Війна перекреслила всі наші плани: будь-які капітальні видатки, які потрібно було б вкладати в проведення робіт на набережній, призупинились. Єдине, що мені вдалось торік, – розробити відповідний проєкт. В умовах війни ми не мали можливості провести оплату за виготовлення проєкту, а це близько 300 тисяч гривень, тому проєкт я розробив особисто за свої кошти, а не за рахунок місцевого бюджету. Цього року ми плануємо великий обсяг робіт по очищенню берега, плануємо прокласти бруківку, зробити насадження і таке інше. Те, що я обіцяв і розпочав, доведу до кінця.

Щодо розчищення самої водойми міський голова цього разу нічого не говорив. Проте торік 21 липня на сесії, відповідаючи на запитання депутатів, сказав таке: “Роботи обійдуться нам у близько 16 з половиною мільйонів гривень. Зрозуміло, що з бюджету таких коштів ми виділити не зможемо. Тому доведеться робити так, як і з військовим містечком: звертатимуся до фермерів, бізнесменів, щоб приступити до цих робіт. Зараз не йдеться про набережну. Передусім потрібно очистити водойму від мулу, залежнів. Потрібно спустити воду повністю, запустити техніку, заглибитися щонайменше на метр. Потім встановити шлюзи (є така можливість) і підняти загальну глибину водойми до трьох метрів. Після цього можна приступати до берега: облаштувати паркову зону, посадити красиві дерева. Хотілось би, щоб вдалося очистити вже в цьому році”.

Нагадаємо, що із міського бюджету Переяслава передбачили 1 мільйон 662 тисячі 500 гривень для забезпечення стимулюючих виплат працівникам апарату та структурних підрозділів РДА. Деталі – за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору