ЖИТТЯ

Де дивитися фінал “Євробачення-2023”, хто фаворит та як проголосувати

Сьогодні відбудеться фінал пісенного конкурсу “Євробачення-2023”. У ньому виступлять представники 26 країн.

Сьогодні, 13 травня, у Ліверпулі відбудеться фінал пісенного конкурсу “Євробачення-2023”. У ньому виступатимуть представники 26 країн, серед яких гурт Tvorchi, який автоматично потрапив до вирішальної частини конкурсу і не виступав у півфіналах. Про це повідомляє Інформатор.

Представники України вийдуть на сцену під дев’ятнадцятим номером. Букмекери вважають Швецію фаворитом цьогорічного конкурсу: її шанси на перемогу оцінюють у 50%. Далі за Швецією йде Фінляндія, чиї шанси – 20%, на третьому місці Україна – 7%, Франція – 4%, Іспанія – 4%, Ізраїль – 3%, Норвегія – 3%. Шанси решти учасників букмекери оцінили в 1% і менше.

Фінал “Євробачення-2023” розпочнеться о 22:00. Його можна подивитися:

ЯК ГОЛОСУВАТИ

Після того, як усі 26 фіналістів конкурсу представлять свої пісні, ведучі оголосять про початок голосування. Воно триватиме приблизно 40 хвилин. Процедура голосування на “Євробаченні” у 2023 році дозволяє віддати голос за своїх фаворитів глядачам з усього світу, навіть якщо їхня країна не бере участі у конкурсі.

Проголосувати можна за допомогою офіційного додатку Eurovision Song Contest, доступного для встановлення на iOS та Android. Також можна голосувати на сайті www.esc.vote. І програма, і веб-сайт автоматично запропонують правильний метод голосування для вашої країни.

Крім того, глядачі з країн-учасниць можуть голосувати по телефону та/або через SMS. З України можна голосувати за будь-якого учасника, окрім представника нашої країни – гурту Tvorchi. Під час прямого ефіру з’явиться інформація, коли можна буде надсилати SMS-повідомлення на номер 7576 із номером фіналіста, за якого голосуєте.

Країни-фіналістки виступлять у такому порядку:

  1. Австрія: Teya & Salena – Who The Hell Is Edgar?
  2. Португалія: Mimicat – Ai Coraçao
  3. Швейцарія: Remo Forrer – Watergun
  4. Польща: Blanka – Solo
  5. Сербія: Luke Black – Samo Mi Se Spava
  6. Франція: La Zarra – Évidemment
  7. Кіпр: Andrew Lambrou – Break A Broken Heart
  8. Іспанія: Blanca Paloma – Eaea
  9. Швеція: Loreen – Tattoo
  10. Албанія: Albina & Familja Kelmendi – Duje
  11. Італія: Marco Mengoni – Due vite
  12. Естонія: Alika – Bridges
  13. Фінляндія: Käärijä – Cha Cha Cha
  14. Чехія: Vesna – My Sister’s Crown
  15. Австралія: Voyager – Promise
  16. Бельгія: Gustaph – Because Of You
  17. Вірменія: Brunette – Future Lover
  18. Молдова: Паша Парфені – Soarele si Luna
  19. Україна: TVORCHI – Heart Of Steel
  20. Норвегія: Alessandra – Queen of Kings
  21. Німеччина: Lord Of The Lost – Blood & Glitter
  22. Литва: Monika Linkyte – Stay
  23. Ізраїль: Noa Kirel – Unicorn
  24. Словенія: Joker Out – Carpe Diem
  25. Хорватія: Let 3 – Mama ŠČ!
  26. Великобританія: Mae Muller – I Wrote A Song.

Як виберуть переможця “Євробачення-2023”

Переможець “Євробачення-2023” визначиться після підрахунку голосів глядачів та балів від професійного журі з 37 країн-учасниць.

  1. Голоси глядачів у кожній країні-учасниці підрахують та розподілять у вигляді 58 балів (1–8, 10 та 12). Глядачі, які голосують онлайн з країн, що не беруть участь у конкурсі (“Інший світ”), також віддадуть загалом 58 балів (1–8, 10 і 12).
  2. Загальна кількість балів, які будуть розподілені від глядачів, становитиме 2204 (37 країн-учасниць + 1 “країна” – “Інший світ”).
  3. Журі у кожній із 37 країн-учасниць також присуджує загалом 58 балів (1–8, 10 та 12). Кожне журі голосуватиме на основі запису генеральної репетиції, який відбувся увечері 12 травня.
  4. Загальна кількість балів, які буде розподілено 37 національними журі, становитиме 2146.
  5. Наприкінці телеголосування результати кожного національного журі представлять у прямому ефірі представники кожної країни-учасниці; бали з’являться на табло.
  6. Після того, як усі бали журі нараховані, представлять об’єднані загальні бали глядачів країн-учасниць та “Іншого віту”. Сукупна загальна кількість балів виводиться на табло, починаючи з країни, яка посіла останнє місце у рейтингу журі, і до країни, що посіла перше місце.
  7. Країна, що знаходиться у верхній частині таблиці результатів наприкінці цієї послідовності, стає переможцем.

Нагадуємо, що у Переяславі відкрили виставку “Stream”, яку планують показати в Європі. Детальніше читайте тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору