ЖИТТЯ

Суд оголосив вирок у справі про вбивство Кирила Тлявова у Переяславі

Суд оголосив вирок у справі про вбивство Кирила Тлявова. Один із обвинувачених проведе за ґратами 4 роки.

25 травня Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд за шість днів до четвертих роковин смерті 5-річного Кирила Тлявова із Переяслава оголосив вирок у цій справі. Винним у вбивстві визнали колишнього поліцейського Івана Приходька. Про це повідомило “Суспільне” із зали суду, передає Інформатор.

Колишнього поліцейського Івана Приходька суд визнав винним за статтею 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та засудив до 3 років вʼязниці. Його також визнали винним за статтею 119 (Убивство через необережність) ККУ. За це передбачено чотири роки вʼязниці. Загальний термін увʼязнення вираховують за найтяжчим злочином, тому Приходько проведе за ґратами 4 роки з урахуванням терміну перебування під вартою. Він вже провів у СІЗО 3,5 року.

Крім того, згідно з рішенням суду, з Приходька на користь держави стягнуть понад 135 тисяч гривень. Також, як повідомляє “Суспільне”, він має сплатити мільйон гривень моральної шкоди родичам загиблого хлопчика: батькам Кирила – 800 тисяч гривень, бабусі – 200 тисяч гривень.

А як щодо інших підозрюваних?

Іншому правоохоронцю Володимиру Петровцю суд призначив випробувальний термін на два роки за зберігання патронів. Володимира Петровця визнали винним за статтею 263 ККУ (Незаконне поводження зі зброєю). Суд присудив йому чотири роки увʼязнення, але замінив умовним терміном на 2 роки.

Суд виправдав ще двох фігурантів справи, яких звинувачували в хуліганстві: Дмитра Кривошея та сина Володимира Петровця, який на момент скоєння злочину був неповнолітнім.

Що відомо про цю справу?

31 травня 2019 року в Переяславі співробітники поліції під час відпочинку вживали спиртні напої, а потім почали стріляти по металевих банках та інших предметах. Одна з куль влучила в 5-річного Кирила Тлявова, який у цей час перебував на дитячому майданчику біля будинку. Хлопчик помер у лікарні через три дні.

Арештували трьох підозрюваних: Володимира Петровця, Івана Приходька і Дмитра Кривошею. У грудні 2019 року прокуратура передала справу до суду. ДБР вручило Приходьку підозру у “вбивстві, вчиненому із необережності”. Слідство вважає, що саме він смертельно поранив Кирила. Петровець і Кривошей вийшли під заставу на початку 2020 року. 22 грудня минулого року Приходька звільнили з-під варти через рішення Європейського суду з прав людини та призначили компенсацію у понад 9 тисяч євро.

Під час судових дебатів жоден із підсудних не визнав свою провину. Натомість, рідні загиблого Кирила Тлявова вимагали з обвинувачених компенсацію 15 мільйонів гривень.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору