Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

“Для забезпечення справедливого покарання”: прокуратура оскаржить вироки у справі про вбивство Кирила Тлявова

Вироки у справі про вбивство Кирила Тлявова ще не набрали законної сили. Прокурори оскаржуватимуть їх.

Ювенальні прокурори Київської обласної прокуратури оскаржать вироки фігурантам справи про вбивство 5-річного Кирила Тлявова, яке сталося 2019 року в Переяславі. Про це повідомили в Офісі генпрокурора, передає Інформатор.

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд 25 травня оголосив вироки у справі. Експоліцейський Іван Приходько отримав 4 роки ув’язнення з урахуванням терміну перебування під вартою (він вже провів у СІЗО 3,5 року). Іншого – Володимира Петровця – звільнено від відбування покарання з іспитовим строком на 2 роки. Ще двох фігурантів – Дмитра Кривошея та сина Володимира Петровця, який на момент скоєння злочину був неповнолітнім, – виправдали.

“Наразі вирок, згідно з вимогами кримінального процесуального кодексу, не набрав законної сили. Ювенальні прокурори Київської обласної прокуратури оскаржуватимуть його у встановленому законом порядку. Органи прокуратури вживатимуть всіх заходів для забезпечення справедливого і невідворотного покарання винних у вчиненні злочину”, – йдеться у повідомленні Офісу гепрокурора.

ЩО ВІДОМО ПРО ЦЮ СПРАВУ?

31 травня 2019 року в Переяславі співробітники поліції під час відпочинку вживали спиртні напої, а потім почали стріляти по металевих банках та інших предметах. Одна з куль влучила в 5-річного Кирила Тлявова, який у цей час перебував на дитячому майданчику біля будинку. Хлопчик помер у лікарні через три дні.

Арештували трьох підозрюваних: Володимира Петровця, Івана Приходька і Дмитра Кривошею. У грудні 2019 року прокуратура передала справу до суду. ДБР вручило Приходьку підозру у “вбивстві, вчиненому із необережності”. Слідство вважає, що саме він смертельно поранив Кирила. Петровець і Кривошей вийшли під заставу на початку 2020 року. 22 грудня минулого року Приходька звільнили з-під варти через рішення Європейського суду з прав людини та призначили компенсацію у понад 9 тисяч євро.

Під час судових дебатів жоден із підсудних не визнав свою провину. Натомість, рідні загиблого Кирила Тлявова вимагали з обвинувачених компенсацію 15 мільйонів гривень.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору