ЖИТТЯ

Журналістка Інформатора Яна Малишко розповіла про свою професію студентам київського коледжу

У Інформаторі ми не тільки самі навчаємося, а й ділимося досвідом з іншими. Наша журналістка розповіла про свою професію студентами коледжу, в якому навчалася.

6 червня в Україні відзначали День журналіста. З цієї нагоди журналістка Інформатора Яна Малишко на запрошення викладачів Фахового коледжу “Універсум” Київського університету імені Бориса Грінченка розповіла студентам спеціальності “Журналістика – видавнича справа та редагування” про свою професію. Сама Яна закінчила цей коледж у 2021 році. Про це повідомляє Інформатор.

– Кілька днів тому мені написала викладачка з коледжу з проханням провести таку собі лекцію про журналістику для студентів, – розповіла Яна Малишко. – Я погодилась, хоча спочатку вагалась, адже потрібно розповісти цікаву та корисну інформацію для здобувачів цієї професії, це був особистий виклик та цікавий досвід для мене. Розповіла про свій професійний шлях та навички, які здобула в Інформаторі. Особливо важливо це було, бо я працюю за спеціальністю, тому на реальному прикладі показала, що все можливо, головне – бажання та наполеглива праця. До того ж, проявити себе в ролі спікера, розкритися з іншого боку, спробувати щось нове теж було цікаво.

Онлайн-зустріч була легкою та позитивною. Близько години наша журналістка спілкувалася з викладачами та студентами про свою роботу. Спочатку розповіла, як потрапила в редакцію Інформатора, як почала тут працювати, показала своє робоче місце та офіс. Студенти передусім цікавилися складнощами в роботі журналіста. Яна відповіла, що журналіст має бути багатофункціональним, адже у цій професії потрібно вміти буквально все.

Викладачі ж цікавились, де шукати натхнення. Відповіла, що воно завжди має бути, якщо хочеш, щоб вийшов класний сюжет, а якщо ні, то його “знайде редактор”. Також запитували, як багато часу займає підготовка новини, коли та на стільки може бути завантажений робочий день та що в її роботі найстрашніше.

Яна Малишко розповіла, що робочі будні стають простішими завдяки креативним ідеям, творчим зйомкам відео в TikTok та на Patreon, відвідуванню цікавих заходів, виставок, концертів, свят, тренінгів, зустрічей з письменниками, науковцями, відомими людьми. Зазначила, що робота журналіста наскільки різнопланова, що ось ти пишеш про щось серйозне, а вже за мить про те, як кошенятам знайшли нові домівки.

Нагадаємо, що у День журналіста ми розповіли, хто зараз працює у редакції Інформатора. Детально про кожного читайте тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору