ЖИТТЯ

Майже вся Велика Каратуль прощалася із Сергієм Бойком, який загинув на війні

На Переяславщині попрощались із захисником Сергієм Бойком. Він загинув на війні.

17 серпня у Великій Каратулі (Переяславська ТГ) попрощались із Сергієм Бойком. Він загинув 11 серпня в результаті ворожого обстрілу біля населеного пункту Орлянське Куп’янського району, що на Харківщині. Воїну було 43 роки. Про це повідомляє Інформатор.

Цього дня ледь не всі жителі Великої Каратулі прийшли вшанувати пам’ять загиблого: понад триста людей – односельчани, військовослужбовці, знайомі, друзі та родичі. Центральна дорога села була всипана квітами.

Об 11:00 у Храмі на честь Різдва Божої Матері священники провели літургію. За звичаєм шану воїнові віддали, стоячи на колінах, під супровід пісні “Гей, плине кача”. Після цього процесія рушила на місцеве кладовище, де його і поховали.

Дружина загиблого не могла змиритися із втратою чоловіка. Проводжаючи, просила його піднятися та повернутися додому. Під час прощання військові зробили три постріли в небо, аби віддати честь побратимові. Присутні виконали Гімн України.

У храмі зі словами скорботи виступив голова Переяславської громади Вячеслав Саулко: “Сергій потрапив під страшний ракетний обстріл. Ворог не шкодував зброї. Протягом трьох днів під палючим сонцем його друзі та побратими не могли його забрати. Від нього майже нічого не залишилося… Він повернувся сюди героєм. Ми висловлюємо найщиріші слова вдячності рідним. Він назавжди залишиться у наших серцях”.

Односельчанка Сергія пані Галина згадала: “Сергій був дуже хорошим чоловіком. Він працював у нашій школі та на фермі. Тепер без батька залишились двоє діток… Згадую про нього лише добре”.

Сергій Бойко розпочав боротьбу проти російських окупантів 27 квітня 2022 року. До особового складу військової частини був зарахований 15 вересня 2022 року. У нього залишилися дружина, двоє дітей та онучка.

Дружина загиблого не могла змиритися із втратою чоловіка

Офіцер Володимир Мамітько передав дружині загиблого прапор України

За звичаєм шану воїнові віддали, стоячи на колінах

Під час прощання військові зробили три постріли в небо, аби віддати честь побратимові

Цього дня ледь не всі жителі Великої Каратулі прийшли вшанувати пам’ять загиблого

Нагадаємо, що 20 липня у Гайшині попрощались із Олександром Ігнатенком. Він загинув на війні.

Валерія Бобровська

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишетесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору