ГРОШІ

Капітальний ремонт “бандитської дороги” у Переяславі за майже 8 мільйонів виконає вже звичний “Тірел індастріс”

Що закуповують у Переяславі? Хто виграє тендери? Ми надалі досліджуємо це.

Інформатор дослідив у відкритих ресурсах, які закупівлі оголосили відділи міської ради та підприємства, які працюють на території Переяслава, протягом останніх двох тижнів. Із 3 до 17 листопада оголосили 4 тендери. Також ми дізналися, яка ситуація із раніше оголошеними тендерами.

Прийом пропозицій – із 6 до 14 листопада. Замовник – виконавчий комітет Переяславської міської ради. 128 тисяч 999 гривень передбачили на придбання геодезичного обладнання. ТОВ “АгроГео” із Києва було єдиним претендентом на перемогу у тендері й взагалі не знижувало максимальної суми. Саме воно має поставити товар до міської ради не пізніше 18 грудня.

Із 6 до 14 листопада. Замовник – відділ освіти Переяславської міської ради. Планували закупити 55 тисяч кубометрів природного газу для опалення із 1 січня до 15 квітня 2024 року таких освітніх закладів: гімназії №3, гімназії №5, Гайшинської гімназії, ЗДО №6 “Малятко” та клубу юних моряків. Проте тендер не відбувся, оскільки не було пропозицій.

Із 8 до 16 листопада. Замовник – відділ освіти Переяславської міської ради. На дидактичні матеріали для навчальних закладів передбачили 300 тисяч гривень. Переможець тендеру мав би поставити їх до 15 грудня. Втім торги не відбулися, бо не було пропозицій.

Із 16 до 24 листопада. Замовник – Університет Григорія Сковороди в Переяславі. 30 тисяч кВт*год. електроенергії планують закупити в університеті, щоб забезпечити нею у грудні два основні навчальні корпуси, корпуси в ліцеї Мономаха та четвертій гімназії, третій гуртожиток, гараж та університетський стадіон. Передбачили на це 191 тисячу 500 гривень.

Яка ж ситуація з іншими торгами, про оголошення яких ми повідомляли два тижні тому.

Стало відомо, що капітальний ремонт міжквартального роз’їзду від перехрестя вулиць Грушевського та Інтернаціональної до вулиці Богдана Хмельницького (у народі – “бандитська дорога”) у Переяславі виконає ТОВ “ТІРЕЛ ІНДАСТРІС” із Сумщини. Це підприємство вже не вперше виграє тендери на масштабні будівельні проєкти у Переяславі. Серед найзначиміших – ремонт укриття у ліцеї імені Володимира Мономаха та ремонт тротуару на вулиці Шевченка у межах вулиць Грушевського та Сковороди. Цього разу відділ капітального будівництва та житлово-комунального господарства Переяславської міської ради планував витратити на цей ремонт 8 мільйонів 053 тисячі 008 гривень. “ТІРЕЛ ІНДАСТРІС” був єдиним претендентом і знизив пропозицію на 108 тисяч 674 гривні 32 копійки, тобто до 7 мільйонів 944 тисяч 333 гривень 68 копійок. Завершити роботи має до 30 грудня. Більше про цей тендер ми писали тут.

Нагадаємо, що на листопадову сесію міської ради Переяслава прийшли активісти та закликали депутатів висловити недовіру Вячеславові Саулку. Основна причина – недоцільні витрати бюджетних грошей під час війни. Всі деталі – за посиланням.

Віталій Усик

Цей матеріал підготовано завдяки ресурсу zakupivli.pro

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору