ЖИТТЯ

“Любив усе живе, цінував життя”: У Переяславі попрощалися із бойовим медиком Андрієм Пищиком

У Переяславі попрощались із захисником Андрієм Пищиком. Він загинув на війні.

17 лютого у Переяславі попрощались із солдатом Збройних сил України Андрієм Пищиком. Він загинув 4 лютого під час виконання бойового завдання внаслідок удару ворожого дрону-камікадзе типу ФПВ поблизу населеного пункту Іванівське, Бахмутського району, що на Донеччині. Йому було 33 роки. Поховали воїна на Ярмарковому кладовищі. Про це повідомляє Інформатор.

Опівдні у Храмі Вознесіння Христового священники провели літургію, яка тривала близько години. Пам’ять загиблого переяславця вшанували близько сотні людей: військовослужбовці, знайомі, друзі, родичі, представники влади та просто небайдужі. За звичаєм шану воїнові віддали, стоячи на колінах, під супровід пісні “Гей, плине кача”. Після цього через центральну площу міста процесія рушила на цвинтар.

Однокласниця Андрія Ірина поділилася спогадами: “Ми разом навчалися у шостій школі, мені навіть доводилося сидіти разом з Андрієм. Це настільки була добра дитина, якщо хлопці бешкетували, смикали дівчат за коси та хвостики, то Андрій був добрий. Він приносив на уроки природознавства ящірок, мишей, любив усе живе, цінував життя. Мені запам’ятався, як усміхнений хлопець, який любить природу, людей навколо, і свою землю. Знаю, що й інші однокласники згадують про нього з позитивом. Дуже прикро, що сьогодні ми проводжаємо його на щиті як героя. На жаль, війна забирає найкращих”.

Знайомий Андрія Сергій розповів: “Ох… не любив він сумувати, і іншим не давав того робити. Хорошим, дуже хорошим був чоловіком, гріх слова сказати. Працював ветеринаром. Посміхався завжди, життєрадісний, привітний такий. Ви знаєте зараз тяжко всім людям, але коли втрачаєш свою дитину, сина… це найбільше горе, яке може статися у батьків.

“Царство небесне, Андрію… Щирі співчуттю рідним. Ти назавжди залишишся в нашій пам’яті світлим, веселим та життєрадісним хлопцем. Спочивай з миром, Герою”, – написала у Facebook Людмила Полтавець.

Андрій служив бойовим медиком 3 штурмового взводу 2 штурмової роти 1 штурмового батальйону. У нього залишилися батько, мати, менша сестра.

Нагадаємо, що 9 лютого на Переяславщині попрощалися із полеглим на війні Олегом Панчуком. Репортаж із похорону – тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

 

Нагору