ЖИТТЯ

“Він був героїчною людиною”: у Переяславі попрощалися із солдатом Олексієм Журбасем

У Переяславі попрощались із захисником Олексієм Журбасем. Він вважався зниклим безвісти із жовтня 2023-го.

24 лютого у Переяславі попрощались із солдатом Збройних сил України Олексієм Журбасом. Він загинув 1 жовтня під час виконання бойового завдання внаслідок ворожого гранатометного обстрілу в районі залізничної станції Алебастрова Бахмутського району Донецької області. Із жовтня 2023-го захисник вважався зниклим безвісти. 14 лютого пошукова група евакуювала тіло загиблого військового із зони бойових дій. Йому було 35 років. Поховають воїна на цвинтарі у Малій Каратулі (Ташанська ТГ). Про це повідомляє Інформатор.

Ще до початку прощальної церемонії біля храму зібралося багато людей з червоними та білими квітами з чорними та синьо-жовтими стрічками. Пам’ять загиблого прийшли вшанувати близько сотні військовослужбовців 137 батальйону, друзів-побратимів, та стільки ж небайдужих переяславців, знайомих, друзів, представників влади та рідних. О 12:30 у Храмі Вознесіння Христового священники провели літургію, яка тривала близько години. За звичаєм шану воїнові віддали, стоячи на колінах. Після цього процесія рушила до села де проживає родина воїна – Малої Каратулі.

У храмі міський голова Вячеслав Саулко промовив слова співчуття: “Сьогодні серед нас знаходяться його побратими, наш славетний 137 батальйон з яким ми пережили ті страшні часи, коли ворог був біля нас. Вони були і там, у страшному пеклі під Бахмутом, під Харковом та на Донеччині. Олексій молодий чоловік, здавалося б ще жити й жити, він не боявся і був завжди попереду. Його друзі завжди кажуть, що він був героїчною людиною та ніколи не підводив, завжди був усміхнений, дружелюбний, завжди міг підставити плече”.

Знайомий загиблого Роман розповів Інформатору: “Та що ж можу сказати, як тут слів немає… Олексій був хорошою людиною, надійною. Справжній чоловік, який любив свою країну, свою родину. Сумно, що ось так, майже кожного тижня ми хоронимо ще таких молодих хлопців”.

Олексій Журбас народився та проживав у селі Вороньків Бориспільського району. З перших днів війни вступив до 137 батальйону територіальної оборони Бориспільщини. Його підрозділ базувався в селі Мала Каратуль, де він знайшов свою долю та одружився, у нього народилась донька. Служив стрільцем-снайпером 1 механізованого відділення. Також у нього залишилася мати.

“Олксій залишився вірним військовій присязі захищаючи територіальну цілісність та державний суверенітет України. Спiвчуваємо важкiй втратi рiдним i близьким захисника. Ми ніколи не забудемо подвигу нашого земляка. Вiчна пам’ять Герою”, – написав у Facebook староста села Валерій Ходько.

Нагадаємо, що 18 лютого у Переяславі попрощались із Юрієм Дяченком. Деталі – тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору