ЖИТТЯ

На 2,7 мільйона гривень оштрафували злочинну групу, яка організовувала азартні ігри в Переяславі

Суд оштрафував групу, яка організувала азартні ігри у Переяславі. Що відомо?

Детективи територіального управління бюро економічної безпеки у Київській області завершили досудове розслідування стосовно злочинної групи, яка організовувала та проводила нелегальні азартні ігри у Бориспільському районі. Про це 6 березня повідомили на Facebook-сторінці ТУ БЕБ у Київській області, передає Інформатор.

Слідство встановило, що у травні 2023 року житель Київщини організував роботу нелегальних гральних закладів у Бориспільському районі. До незаконної діяльності залучив ще трьох спільників, які виконували роль адміністраторів. Діяльність підпільного закладу ретельно приховували: зала працювала лише для перевірених клієнтів, які завчасно домовлялись з адміністраторами про візит.

Зазначимо, що раніше Київська обласна прокуратура повідомляла, що у травні 2023-го викрили громадянина рф, який організував та керував гральним бізнесом у Переяславі. Він координував дії підлеглих, збирав виручені за азартні ігри гроші та забезпечував фінансування злочинної діяльності своєї групи. До протиправної діяльності залучив трьох жінок, які виконували функції адміністраторів грального залу.

Під час обшуків детективи БЕБ вилучили речові докази незаконної діяльності. Зокрема, комп’ютерну техніку, відеокамери, термопринтери, флеш-накопичувачі, мобільні телефони, чорнові записи та російські паспорти.

Організатору та трьом учасникам організованої злочинної групи повідомили про підозру за ч. 3 ст. 28 (Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та ч. 2 ст. 203-2 (Дії вчинені особою, раніше судимою за незаконну діяльність з організації або проведення азартних ігор чи лотерей або за попередньою змовою групою осіб).

Обвинувальний акт скерували до суду, який довів вину зловмисників у скоєному в повному обсязі. Суд виніс вирок – штраф в розмірі 680 тисяч гривень кожному. Загальна сума грошового стягнення становить понад 2,7 мільйона гривень.

Нагадаємо, що у Переяславі чоловік нелегально виготовляв та продавав цигарки, його викрили правоохоронці. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору