ЖИТТЯ

Що за останні дні поїхало до захисників: волонтери із Переяслава звітують про свою роботу

У Переяславі волонтери й надалі допомагають військовим. Як саме?

У Переяславі активно допомагають ЗСУ. Волонтери та просто небайдужі люди протягом останніх днів зібрали та передали захисникам багато необхідного: генератор, прилад нічного бачення, навушники, шолом, тактичні рукавички, сонячні зарадні пристрої, маскувальні сітки, випічку, страви швидкого приготування та інше. Деталі розповідає Інформатор.

ВО “ПЕРЕЯСЛАВ”

Волонтерське об’єднання “Переяслав” приготувало для захисників 8 коробок з готовими стравами, салатами, варенням, хріном, еко-чаями, печивом, горіхами з медом, паштетом, насінням та морквою по-корейськи. Додали малюнки та вироби від учнів Переяславської гімназії №4. 21 березня очільниця ГО “Серця Переяславщини” Інна Марченко відвезла це в Донецьку область.

24 березня очільниця волонтерського об’єднання “Переяслав” Жанна Федорук подякувала небайдужим людям за надану допомогу. Учні та педагоги Великокаратульської гімназії передали огірки, почищені та підсушені горішки, а також 4 коробки окопних свічок. Бориспільський ліцей імені Костянтина Могилка передав заготовки до окопних свічок: баночки, картон та серветки. Крім цього, люди передавали волонтеркам почищені горішки, курячі яйця, моркву, капусту, малину на варення і сушку на сухі перекуси для воїнів.

Нещодавно ВО “Переяслав” закрило збір для 5-ї окремої штурмової бригади. Зібрали 52 тисячі 973 гривні 67 копійок. Придбали та передали військовим генератор Honda вартістю 7 тисяч 536 гривень 50 копійок (пересилання коштувало 178 гривень), зарядну станцію і повербанк вартістю 34 тисячі 944 гривні 86 копійок, три сонячні зарядні пристрої вартістю 2 тисячі 896 гривень (доставка – 79 гривень). Залишок склав 7 тисяч 367 гривень 64 копійки, які перерахували на збір на дрон для бригади “Магура”.

ГО “4.5.0.ПЕРЕЯСЛАВ”

24 березня Руслан Стародуб повідомив, що його волонтерська організація “4.5.0. Переяслав” відправила посилку земляку із 3-ї штурмової бригади на Донецький напрямок. У ній – прилад нічного бачення, навушники, шолом, тактичні рукавички, сухий душ та інші гостинці.

26 березня Стародуб передав посилку з тепловізором, збір на який оперативно закрив, гостинцями та іншими потрібними речами на Донецький напрямок у 72-гу бригаду.

Команда волонтерок з мікрорайону Трубайлівка

Очільниця команди волонтерок з мікрорайону Трубайлівка Тетяна Дейнега повідомила, що 23 березня відправили 47 маскувальних сіток захисниками на Донецький напрямок. “Всі сітки трудівниці вив’язали душевно та з любов’ю. Бережіть себе дорогі наші сталеві сини та дочки, а в нас – свій фронт”, – написала вона.

Волонтерський пункт у ліцеї імені Володимира Мономаха

Волонтерки-кухарки Переяславського ліцею імені Володимира Мономаха 20 березня приготували страви для воїнів, які вже доставила на Донеччину організація “Серця Переяславщини” на чолі з Інною Марченко. Відправили курятину, печінку, рибу, бублики з м’ясом, бендерики, голубці, зрази, піцу та пиріжки з капустою. Серед солодких гостинців були рогалики з повидлом, вишнями і шоколадним кремом, пиріжки з вишнями, рулетики з маком, сирно-рисова запіканка, сирні бублики в цукровій пудрі, кекси, торт “Наполеон”, шоколадна ковбаска і чурчхела.

У день приготування до жінок приїхали волонтери зі Львова та міста Нант, що у Франції, дякували їм за турботу про українських воїнів, а ті у своє чергу – їм за суттєву допомогу Україні.

“НЕСКОРЕНІ”

Волонтерська команда “Нескорені” протягом тижня отримала допомогу від небайдужих жителів Переяславщини. Їм надали партію м’яса для гречаної каші, вермішель швидкого приготування, смаколики із сала, пластикові кришечки, посушені яблучні чипси, овочі, шкарпетки, горіхи, гарбузове насіння та сушку.

24 березня команда відправила “посилки підтримки” воїнам у три різні підрозділи на Донецький напрямок. А 26 березня отримала підтримку від небайдужих для подальшої передачі військовим. Волонтеркам передали партію готової гречаної каші з м’ясом і овочами “Отаманська”, лимонно-імбирну вітамінну суміш “Бажаю здоров’я”, 90 банок смальцю, 6 мішків капусти, 10 літрів меду, приправи, в’язані шкарпетки, горішки та сушку.

Нагадаємо, що 19 березня колектив Переяславського ліцею Мономаха передав волонтерам дрон і квадрокоптер для військових. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору