ЖИТТЯ

Зникнення дітей, смерть студентки та ДТП: що ви читали на Інформаторі у вересні

Ми відібрали десятку найпопулярніших публікацій у вересні. Ви читали про масштабні ДТП, загублених дітей та школу.

У вересні на сайті Інформатора побували 29 тисяч 326 людей. Вони переглянули наші замітки 518 тисяч 936 разів. Найбільше їх цікавили ДТП – чотири з десяти найпопулярніших публікацій. Дві замітки про братів, які загубилися, а потім знайшлися, також читали та поширювали досить активно. Не залишила нікого байдужим і трагічна новина з університету – про смерть студентки. Про десятку найпопулярніших матеріалів – нижче.

У Переяславі біля податкової ВАЗ в’їхав в дорожній знак: відео з місця події (9 899 переглядів). 19 вересня ввечері у Переяславі на вулиці Богдана Хмельницького сталася ДТП. ВАЗ-21099 в’їхав в дорожній знак, розміщений на дорозі біля приміщення податкової. Ніхто не постраждав. За цим фактом склали адміністративний протокол за ст. 130 КУпАП (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) та ст. 124 КУпАП (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна) на громадянина В.С. 1985 р.н.

Неповнолітніх братів із Переяслава знайшли: де вони були (8 936 переглядів) та У Переяславі розшукують двох малолітніх братів, їх не бачили відучора (7 897 переглядів). 18 вересня у Переяславі зникли два неповнолітні брати. Слідчо-оперативна група знайшла їх тільки 19 вересня близько 10-ї ранку. 10-річний Владислав та 7-річний Максим Кривошлики переховувались вдома на горищі. Поліцейські вночі робили обшук будинку та горища, де проживає сім’я, але їх там не було. Скоріш за все, хлопці прийшли вранці та сховались там. Де вони були вночі, невідомо.

Біля Переяслава зіткнулися мікроавтобуси, четверо людей постраждали: фото з місця події (7 528 переглядів). 7 вересня о 7:56 до поліції надійшло повідомлення про те, що перед зупинкою “Малі Єрківці” (Дівичківська ТГ) сталася ДТП за участі двох пасажирських мікроавтобусів Mercedes Sprinter та Volkswagen, а також вантажівки DAF із фурою. Водій автомобіля Mercedes Sprinter не впорався з керуванням та, об’їжджаючи вантажівку DAF, яка раптово зупинилася, зіткнувся із нею. Внаслідок цього Mercedes відкинуло на узбіччя зустрічного руху, де в цей час стояв маршрутний автобус Volkswagen (сполучення “Переяслав-Київ”). Травми у цій аварії отримали четверо людей. Всіх їх госпіталізували до неврологічного відділення бориспільскої лікарні.

Померла студентка із Переяслава Софія Дідик: вона боролася з онкозахворюванням (6 778 переглядів). 23 вересня померла студентка третього курсу факультету української та іноземної філології та заочної форми навчання факультету фінансово-економічної та професійної освіти переяславського університету Софія Дідик. Вона більше року боролася зі злоякісною пухлиною – хондросаркомою крижової кістки. Їй було 19 років.

У Переяславі біля “Фори” сталася ДТП: фото з місця події (6 071 перегляд). 12 вересня близько 14:00 на вулиці Богдана Хмельницького в Переяславі (біля супермаркету “Фора”) сталася ДТП. Зіткнулись авто Volkswagen Сaddy і мотоцикл Zongshen. Volkswagen рухався в напрямку автовокзалу. Водій автомобіля повертав ліворуч до магазину “Добробуд”. Мотоцикліст не зауважив цього маневру і в’їхав у задню частину авто. За словами поліціянтів, мотоцикліст суттєво не постраждав, однак його забрала швидка.

Біля Переяслава зіткнулися “Нива” та Skoda: постраждали троє людей (6 037 переглядів). 26 вересня о 16:15 на в’їзді в село Гайшин з боку Переяслава сталася ДТП. Зіткнулись автомобілі ВАЗ “Нива” та Skoda Octavia. Водій авто ВАЗ “Нива”, виїжджаючи з Гайшина на головну дорогу, не врахував дорожню обстановку та не надав перевагу в русі автомобілю Skoda Octavia. Він рухався головною дорогою сполучення Пристроми-Гребля в напрямку села Гребля. Внаслідок ДТП водій Skoda отримав тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми, струсу головного мозку, забійних ран голови. У двох його пасажирок – також подібні тілесні ушкодження. Всіх постраждалих доставили до бориспільської лікарні.

“Радіо П’ятниця”, фінал TOP FACE, лотерея та дитяче караоке: як святкуватимуть День міста в Переяславі (6 022 перегляди). 18 вересня у Переяславі відзначили День міста. Це – 1114-та річниця його заснування, а також 78-річчя визволення Переяславщини від фашистських загарбників. З цієї нагоди на центральній площі та в інших локаціях міста було чимало заходів: від веломарафонів та легкоатлетичних забігів до творчих виставок та концерту від зірок.

Чому в Переяславі школярі непритомніли під час лінійки: пояснює начальник відділу освіти (5 690 переглядів). 17 вересня у переяславській ЗОШ №5 на лінійці до 78-річчя визволення Переяславщини від фашистських загарбників знепритомнів учень. Інформатор звернувся за поясненням до Петра Ярмоленка, начальника міського відділу освіти: “Нічого страшного там не сталося, всі нормально почуваються. Була лінійка, одній дитині стало зле і вона знепритомніла, але відразу прийшла до тями. Про це повідомили батькам, швидку не викликали. У трьох дітей, які були також там і побачили це, запаморочилось в голові, їм стало зле. Всім їм першу медичну допомогу надала медсестра. Уже ввечері діти прекрасно почувалися, нікого не госпіталізували. Практично на кожній лінійці, якщо надворі тепло, комусь стає погано. Тому ми стараємося проводити дуже короткі лінійки – до пів години”.

Відрізала волосся, кидалась їжею та давала ляпаси: у Переяславі за булінг від доньки судили її маму (5 437 переглядів). У переяславській школі дівчинка вчиняла булінг щодо своїх однокласників. Вона могла давати їм ляпаси, вчинити бійку, відрізати волосся, кидатись їжею тощо. Справа дійшла до суду. Мати визнала вину у вчиненні булінгу її донькою. Пояснила, що у зв’язку із сімейними обставинами та зайнятістю на роботі приділяла їй недостатньо часу. Тому дівчинка вчиняла насильницькі дії щодо своїх однокласників. Мати провела виховну роботу з донькою та попросила вибачення у батьків однокласників. Запевнила, що такого більше не повториться. Суд застосував мінімальне покарання – визнав маму дівчинки винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 173-4 КУпАП (Булінг, цькування учасника освітнього процесу). Вона повинна заплатити штраф 1700 гривень та судовий збір 454 гривні.

Якщо ви хочете, щоб про ваш бізнес дізналася не менша кількість людей, ніж у наших найпопулярніших публікаціях, звертайтеся з приводу реклами на сайті Інформатора за тел. 093-122-02-02.

Віталій Усик

Нагору