ЖИТТЯ

Епідемія коронавірусу, трагедії та СБУ в Переяславі: що ви читали на Інформаторі у жовтні

Ми відібрали десятку найпопулярніших публікацій у жовтні. Ви читали про коронавірус, трагедії та діяльність правоохоронців.

У жовтні на сайті Інформатора побували 28 тисяч 719 людей. Вони переглянули наші замітки 487 тисяч 508 разів. Найбільше цікавилися негативними новинами: смертельними ДТП, зникненням людини, трагедіями. Популярними були й публікації про черговий спалах епідемії коронавірусу, особливо часто переглядали наш свіжий репортаж із лікарні. Про ці та інші найпопулярніші статті місяця – нижче.

Біля Переяслава сталася смертельна ДТП: відео з місця події (16 533 перегляди). 23 жовтня до оперативно-диспетчерської служби Переяслава надійшло повідомлення про ДТП поблизу села Єрківці (Дівичківська ТГ). Зіткнулися два легкові автомобілі Nissan та Mercedes GL. У результаті зіткнення загинув водій автомобіля Nissan. Троє осіб отримали ушкодження різного ступеня тяжкості – їх забрали до бориспільської лікарні.

У Переяславі шукають чоловіка: він мав повернутися додому ще 18 жовтня (8 967 переглядів). 28 жовтня від жительки Переяслава надійшло повідомлення про те, що вона з 18 жовтня втратила зв’язок зі своїм чоловіком М.Т. 1996 р.н., який проживає та працює в Києві. 11 днів тому він мав їхати громадським транспортом з роботи в Києві до Переяслава. До цього часу не повернувся. При собі мав мобільний телефон, який зараз поза зоною досяжності. Раніше не зникав.

У Переяславі СБУ затримала злочинців, які вимагали гроші у підприємців: відео (8 430 переглядів). У жовтні СБУ затримала лідерів злочинного угруповання, яке “вибивало” неіснуючі борги із жителів Київщини. Правоохоронці зробили це в одному з ресторанів Переяслава під час передачі частини грошей від підприємців. Зловмисники вимагали з людей повернення неіснуючих боргів, а з підприємців – щомісячну “данину”. У разі відмови платити учасники групи погрожували фізичною розправою. Співробітники СБУ задокументували факт вимагання 10 тисяч доларів з двох бізнесменів, які займалися виготовленням і продажем виробів з дерева. Затриманим повідомили про підозру за ч. 2 ст. 189 ККУ (Вимагання), а суд обрав для них запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

“Ми бачимо, як впливає вірус на організм, – легенів немає”: що зараз коїться в лікарні Переяслава (7 580 переглядів). У Переяславі лікарня переповнена хворими на коронавірус. Вони лежать у всіх відділеннях – навіть у пологовому. Журналісти Інформатора на власні очі побачили, що зараз там коїться. А про нелегкі часи для медиків та пацієнтів нам розповіла директорка лікарні Лариса Кузьменчук.

“Лікарня переповнена, там кисню немає!”: яка ситуація з коронавірусом у Переяславі та що буде далі (7 074 перегляди). А про те, що Київщина перейде до “червоної” зони епідемнебезпеки, ми написали ще 26 жовтня. А також пояснили, яка ситуація з вакцинацією серед переяславських посадовців.

Померла дружина ексмера Переяслава Лідія Сокур (6 296 переглядів). 6 жовтня померла переяславка Лідія Сокур. Їй було 67 років. Про смерть на своїй Facebook-сторінці повідомив її чоловік, міський голова Переяслава (1998-2005 рр.) Григорій Сокур. “Сльози затьмарили мій погляд, в голові каша, не можу повірити та збагнути. В ці найважчі хвилини мого життя я тільки прошу в Бога дати мені сили витримати це та пережити”, – написав він. Поховають її на Заальтицькому кладовищі 7 жовтня.

На Переяславщині людину до смерті побили тупим предметом (6 206 переглядів). 27 жовтня у Помоклях (Ташанська ТГ) на вулиці Дружби чоловік наніс тілесні ушкодження (у вигляді синців та гематом) голими руками та тупим предметом іншому чоловікові. Поліція встановила, що між ними виник особистий конфлікт. У зв’язку з травмами, несумісним із життям, постраждалий помер на місці. Винуватця затримали. За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч.2. ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження).

У Переяславі чоловік загинув, коли ремонтував трактор (5 354 перегляди). 7 жовтня в Переяславі на вулиці Богданова чоловік ремонтував трактор, який зненацька почав їхати. Внаслідок цього він потрапив під культиватор і помер від отриманих тілесних ушкоджень. Його тіло виявили біля поштової скриньки на спині, в брудному одязі та з викруткою в руці. Трактор в’їхав у житловий будинок.

Сало та підчеревина подорожчали: репортаж із базару в Переяславі (4 971 перегляд). Традиційні репортажі з недільних базарів завжди користуються популярністю серед наших читачів. Однак публікація 3 жовтня викликала найбільший інтерес серед подібних.

На Переяславщині автомобіль врізався у паркан: водій помер не через це (4 797 переглядів). 29 жовтня поліції повідомили про ДТП в селі Велика Каратуль (Переяславська ТГ) на вулиці Сахна. Автомобіль Kia Rio в’їхав у паркан. Водій не впорався з керуванням, з’їхав на праве узбіччя та допустив зіткнення з металевим парканом. Він помер на місці події. Тіло направили на розтин, який показав, що смерть не була пов’язана з аварією. Допускають, що водієві стало зле під час руху, що й могло спричинити ДТП.

Якщо ви хочете, щоб про ваш бізнес дізналася не менша кількість людей, ніж у наших найпопулярніших публікаціях, звертайтеся з приводу реклами на сайті Інформатора за тел. 093-122-02-02.

Віталій Усик

Нагору