ЖИТТЯ

Переяслав – без світла, подорожчання проїзду та відкриття ялинки: що ви читали на Інформаторі в грудні

Ми відібрали десятку найпопулярніших публікацій у грудні. Ви читали про відключення світла, квартирного злодія та подорожчання проїзду.

У грудні на сайті Інформатора побували 35 тисяч 082 людини. Вони переглянули наші замітки 498 тисяч 659 разів. Найбільше цікавилися масштабним відключенням світла, подорожчанням таксі та резонансним відео, яке активно поширювали соцмережами, – там невідомий чоловік фотографував замкові щілини у чужих квартирах.

У Переяславі загорілася електропідстанція: деталі та відео з місця події (10 тисяч 441 перегляд). 11 грудня до оперативно-диспетчерської служби Переяслава надійшло повідомлення про загоряння електропідстанції у Переяславі на вулиці Героїв Дніпра. Розвідка показала велику задимленість у підстанції, відкритого вогню не було. Загорілася щитова шафа площею 6 кв. м. Ніхто не постраждав.

Цікаво, що цього ж дня Переяслав та багато сіл району залишилися без світла. У ДТЕК повідомили, що це були аварійні відключення через несприятливі погодні умови. Про це ми написали у ще одній популярній грудневій публікації “Переяславщина – без світла: що трапилося та коли відновлять електропостачання” (7 тисяч 898 переглядів).

Жителі Переяслава активно поширюють відео з чоловіком, який нібито фотографує замкові щілини: що сталося (9 тисяч 271 перегляд). 19 грудня ввечері жителька Переяслава Світлана Гайворонська опублікувала відео з камери спостереження. На ньому видно, як невідомий чоловік направляє телефонну камеру на замкові щілини чужих квартир на вулиці Грушевського, 57 – нібито фотографує їх. Сказала, що одна з мешканок цього будинку повідомила поліції про цю ситуацію.

У Переяславі вночі горів автомобіль: фото з місця події (8 тисяч 091 перегляд). 17 грудня до поліції надійшло телефонне повідомлення про загоряння автомобіля в Переяславі на вулиці Можайській. Поліцейські виявили, що горіла легкова автівка Hyundai Accent. Ніхто не постраждав. Достеменно невідомо, що стало причиною загоряння. Припускають, що спалахнути міг моторний відсік.

На Переяславщині зник 14-річний хлопець: його розшукує поліція (7 тисяч 155 переглядів). На початку місяця відділ поліції №1 (м.Переяслав) Бориспільського РУП розшукував 14-річного Олега Мироненка. Він пішов з дому в селі Циблі (Циблівська ТГ). Раніше неодноразово зникав, його розшукували працівники поліції. Знайшли його 7 грудня, в день цієї публікації.

У Переяславі біля нічного клубу вбили людину: суд виправдав обвинуваченого (6 тисяч 470 переглядів). 16 вересня 2017 року на автомобільній стоянці біля розважального клубу “Адреналін” в Переяславі один чоловік поранив іншого ножем після раптово виниклих неприязних стосунків. Зрештою поранений внаслідок цього помер в Київській лікарні 7 жовтня того ж року. Однак суд не визнав чоловіка винним, оскільки його дії були вчинені в рамках самозахисту.

У Переяславі подорожчав проїзд у таксі: чому та які тепер ціни (6 тисяч 010 переглядів). З 1 грудня в Переяславі подорожчав проїзд у таксі. Посадка тепер коштує 35 гривень (раніше було 30). Пояснюють це подорожчанням запчастин та пального.

У Переяславі комунальники випилювали дерева на приватній території: мешканці будинку про це не знали (5 тисяч 669 переглядів). 10 грудня на вулиці Богдана Хмельницького, 68 на приватній території ОСББ “Дружня родина” працівники ВУКГ почали випилювати дерева та переміщувати білборд, який стояв біля тротуару. Мешканці занепокоїлись та вийшли з дому, щоб дізнатись, чому вирізають дерева, хто замовник цього та що взагалі відбувається. Деталі дивіться в нашому відеосюжеті.

“Сніг я бачив уперше в житті”: Патріс Нджібу розповів, як став жителем Переяслава (5 тисяч 223 перегляди). Патріс Нджібу живе в Переяславі вже більше чотирьох років. Разом із дружиною Іриною вони виховують сина. Що саме привело чоловіка в Україну, він розповів в інтерв’ю Інформатору.

У Переяславі засяяла новорічна ялинка: відеорепортаж із центральної площі (5 тисяч 160 переглядів). 19 грудня у Переяславі офіційно відкрили новорічну ялинку. Які враження у жителів міста, дивіться в нашому відеосюжеті.

Якщо ви хочете, щоб про ваш бізнес дізналася не менша кількість людей, ніж у наших найпопулярніших публікаціях, звертайтеся з приводу реклами на сайті Інформатора за тел. 093-122-02-02.

Віталій Усик

Нагору