ЖИТТЯ

У Переяславській громаді з’являться офіцери: міський голова підписав меморандум у Нацполіції

Голова Переяславської громади Вячеслав Саулко підписав Меморандум про співпрацю задля реалізації програми “Поліцейський офіцер громади”. Перші офіцери з’являться у Дем’янцях і Великій Каратулі.

Вчора, 28 січня міський голова Вячеслав Саулко відвідав Головне Управління Національної поліції у Київській області, де підписав меморандум про співпрацю в рамках реалізації програми “Поліцейський офіцер громади”. Про це Інформатор дізнався з допису на його Facebook-сторінці.

На останній сесії міської ради, 20 січня стало відомо, що 540 тисяч гривень з міського бюджету залучать для придбання автомобіля для поліцейського офіцера. Тоді Вячеслав Саулко розповів, що кошти передбачені для покупки одного автомобіля, пошуку працівника та локації його роботи у Великій Каратулі. Він зазначив, що про автомобіль для села Дем’янці подбає Нацполіція, яка також має навчати офіцерів та оплачувати їхню роботу.

На початку минулого року питання введення поліцейських офіцерів у Переяславській громаді викликало сумніви. На сесіях міськради постійно розповідали про те, що представники Національної поліції їздять і обирають, де на Київщині варто втілювати такий проєкт, але чітких кроків щодо його втілення не було. Пізніше, у березні 2021 року на черговому сесійному засіданні затвердили програму “Поліцейський офіцер громади”, яка передбачала лише одного офіцера. Втім, зараз відомо, що їх буде двоє.

Проєкт “Поліцейський офіцер громади” направлений на впровадження нового формату роботи дільничних офіцерів поліції, головною метою якого є поліцейська діяльність, орієнтована на громаду. Мета – попередження правопорушень. Офіцери будуть самостійнішими у своїй діяльності та виконувати основні завдання поліції у партнерстві з керівництвом об’єднаної територіальної громади.

Нагадуємо, про рішення останньої сесії міської ради ви можете почути у свіжому випуску новин Інформатора. Також ви дізнаєтеся про посилення епідемії та про те, як на Переяславщину приїздили заступники міністрів.

Фото з Facebook-сторінки Вячеслава Саулка

Нагору