ЖИТТЯ

Оце так “Сенсація”: металевий контейнер на Шкільній у Переяславі все-таки демонтували

Рішення про демонтаж самовільно встановленого магазину “Сенсація” приймали кілька разів. Лише зараз його вдалося виконати.

Протягом 8 та 9 червня у Переяславі на вулиці Шкільній комунальники демонтували самовільно встановлений металевий контейнер, у якому був магазин “Сенсація”. Рішення про це прийняли на засіданні виконкому 17 травня. Причина – споруда була частково розташована на земельній ділянці комунальної власності, а також перебувала за межами червоної лінії вулиці Шкільної, що перешкоджало її реконструкції та облаштуванню комфортних тротуарних зон. Про це повідомляє Інформатор.

Травневе рішення про демонтаж було не першим. Точно таке ж приймали 19 жовтня минулого року. Тоді прибрати контейнер мали протягом десяти днів. У міській раді нам пояснили, що “за попередньою домовленістю з керівником міського ринку власнику магазину надали торгові місця в приміщенні міського ринку “Альта”. Після завершення поточного ремонту цих приміщень власник магазину “Сенсація” погодився відкрити у відремонтованих площах нове торгове приміщенні, та відповідно демонтувати магазин “Сенсація” з території вулиці Шкільна”.

Також відомо, що процес затягувався через те, що “Сенсацію” розмістили на підставі Витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності, який видано на виконання рішення Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області. Про це нам також розповіли у міській раді. Вочевидь, через це не вдавалося виконати й рішення виконкому від 22 червня 2020 року – ще за попередньої влади.

“Сенсація” до демонтажу

Роботи з демонтажу розпочали вчора

Споруда була встановлена з порушеннями вимог

Нагадаємо, що під час засідання виконкому 17 травня прийняли рішення демонтувати терасу на центральній площі Переяслава. Власник відразу виставив її та весь бізнес на продаж.

Віталій Усик

Нагору