ЖИТТЯ

Затримання крадіїв, гроші та освідчення: що ви читали на Інформаторі в лютому

Ми відібрали десятку найпопулярніших публікацій Інформатора у лютому. Ви читали про діяльність поліції, ціни у супермаркетах та освідчення в День закоханих.

У січні читачі Інформатора найбільше цікавилися всім, що стосується роботи поліції, – затриманнями, аваріями, – а також відкриттям нового супермаркету в Переяславі. Про десять найпопулярніших матеріалів на нашому сайті у місяці, що минає, – нижче.

Поліцейські з Переяслава викрили групу серійних крадіїв: відео затримання (15 613 переглядів). Працівники відділу поліції №1 (м. Переяслав) Бориспільського районного управління поліції викрили групу осіб, які протягом 2020-2021 років скоювали крадіжки електроінструментів та комп’ютерної техніки з дачних та приватних будинків. Напередодні злочинів група молодиків їздила селами Бориспільського та колишніх Переяслав-Хмельницького та Яготинського районів, де під приводом купівлі горіхів, пір’я чи металу, обирала помешкання для скоєння злочину. Способи проникнення були різними: від розбиття вікна до пошкодження дверей.

У Переяславі маршрутний автобус злетів з дороги: відео (11 310 переглядів). У Переяславі на вулиці Богдана Хмельницького неподалік від дитячого садочка автобус маршруту №7 з’їхав з дороги. Це трапилося 19 лютого близько 11 години. Він врізався у снігово-крижані насипи на дорогах, дещо пошкодивши передню частину машини.

Які ціни на продукти в супермаркетах Переяслава: дослідження Інформатора (7 632 перегляди). 23 лютого журналістка Інформатора пройшлася супермаркетами Переяслава і порівняла ціни у них. Результати можуть вас дещо здивувати.

Владислав Гресь із Переяслава освідчився своїй дівчині після фінішу в “Дикій гонці” (6 015 переглядів). Переяславці Владислав Гресь та Олександра Середа 14 лютого взяли участь в забігові “Дикої гонки” у Пирогові. Це гонки з різноманітними перешкодами, вони змінюються в залежності від локації, де проходять змагання. Оскільки цього разу змагалися в день закоханих, то й для пар підготували дистанцію “Дике кохання”. Переяславська пара призових місць не здобула, але натомість на фініші отримала дещо важливіше – старт нової сім’ї. Владислав відразу після гонки зробив Олександрі пропозицію руки та серця, вона відповіла “так”.

Без фруктів, зате з м’ясом: як базарується у Переяславі при 16 градусах морозу (5 471 перегляд). Зацікавив читачів і один із цьогомісячних базарних репортажів. 7 лютого на недільний базар прийшло не дуже багато людей, адже температура знизилась до 16 градусів морозу. На Шкільній були вільні місця в рядах з палатками, торговці робили навіть розпродаж деяких речей. На “Даринок” продавці фруктів та овочів не приїхали. Зате тут продавали домашню консервацію, гарбуз та яйця (як курячі, так і перепелині). У м’ясному павільйоні зібралось найбільше людей.

Коли відкриється супермаркет “Фора” у Переяславі (5 045 переглядів). На гарячій лінії мережі магазинів “Фора” нам повідомили, що перший супермаркет у Переяславі має відкритися 22 лютого. Однак згодом Інформатор дізнався, що закупитися в магазині можна вже з 19 лютого, а урочисте відкриття провели 24 лютого. Працює заклад цілодобово. Розміщений магазин на вулиці Богдана Хмельницького поблизу автовокзалу.

На Переяславщині чоловік вдарив дружину сокирою (4 614 переглядів). До поліції зателефонувала жителька села Велика Каратуль Переяславської ТГ та повідомила, що до неї прибігла 53-річна сусідка, яку чоловік вдарив сокирою по голові. На місце події прибули наряд реагування патрульної поліції та слідчо-оперативна група Бориспільского районного управління поліції. Встановлено, що між 58-річним місцевим жителем та його дружиною трапилася сварка, під час якої чоловік взяв сокиру та обухом наніс жінці один удар по голові. Медики госпіталізували потерпілу до медичного закладу. Поліцейські затримали зловмисника за місцем проживання. Йому загрожує ув’язнення строком від семи до п’ятнадцяти років.

Надія Ніколайчук із Чирського отримала відзнаку “Мати-героїня”: у неї шість дітей (4 211 переглядів). Жительку села Чирське Надію Ніколайчук нагородили відзнакою “Мати-героїня”. У сім’ї Ніколайчуків шість дітей. Звання Надія Ніколайчук отримала згідно з Указом Президента України №568/2020 від 15 грудня 2020 року. Урочисте нагородження провели 10 лютого в приміщенні міської ради. Привітав багатодітну сім’ю очільник Переяславської громади Вячеслав Саулко. Також вручив посвідчення, нагрудний знак матері-героїні, квіти та подарунок – велику ковдру.

Як базарується у Переяславі в День святого Валентина: враження продавців та ціни (4 206 переглядів). Іще один базар не залишив байдужими наших читачів. 14 лютого на недільному базарі було не дуже багато людей, напевно, тому що температура була 12 градусів морозу. На Шкільній було достатньо вільних місць у рядах з неметами. На “Даринку” найбільше покупців зібралось біля молочних продуктів та у м’ясному павільйоні. Продавали чимало домашньої консервації: щавель, малину, смородину, абрикоси, сливи. Також Інформатор поцікавився у продавців, як вони відзначатимуть день всіх закоханих.

У Переяславі можна купити гарну квартиру: які зараз ціни (3 827 переглядів). Щомісяця ми перевіряємо ціни на сайтах з продажу нерухомості, щоб дізнатися, чи суттєво змінюються вони. У лютому підібрали п’ятірку квартир із різних районів Переяслава.

Якщо ви хочете, щоб про ваш бізнес дізналася не менша кількість людей, ніж у наших найпопулярніших публікаціях, звертайтеся з приводу реклами на сайті Інформатора за тел. 093-122-02-02.

Віталій Усик

Нагору