ЖИТТЯ

Гонорар Бужинської, собака-кусака та ДТП на Покровській: що ви читали на Інформаторі в серпні

Ми відібрали десятку найпопулярніших публікацій у серпні. Ви читали про чергову ДТП на Покровській, гонорар Катерини Бужинської та конкурс краси.

У серпні на сайті Інформатора побували 28 тисяч 587 людей. Вони переглянули наші замітки 396 тисяч 433 рази. Найбільше їх традиційно цікавили події на дорогах: наприклад, ДТП на перехресті Покровської та Сковороди, а ще публікація про дерево, яке впало на автомобіль під час грози. Також активно читали та обговорювали у соцмережах гонорар Народної артистки України Катерини Бужинської, який їй виплатили із міського бюджету. Ще всіх неабияк зацікавили судова справа після того, як дитину вкусила собака. Про десятку найпопулярніших матеріалів – нижче.

У Переяславі мопед вискочив на дорогу, його збив ВАЗ: фото з місця події (6 615 переглядів). 16 серпня у Переяславі на перехресті вулиць Покровська та Сковороди (біля пожежної частини) зіткнулись авто ВАЗ-2107 та мопед. За попередніми даними від поліцейських, водій мопеда виїжджав з боку вулиці Сковороди та, не впевнившись в безпеці свого маневру та нехтуючи дорожнім знаком “Дати дорогу”, виїхав на проїжджу частину Покровської, якою рухався ВАЗ. У результаті ДТП постраждав водій мопеда, його госпіталізували до бориспільської лікарні. За цим фактом порушать кримінальне провадження за статтею 286 ККУ (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

Катерина Бужинська виступить в Переяславі за 140 тисяч гривень (5 994 перегляди). Родзинкою святкової програми до Дня Незалежності в Переяславі став виступ Народної артистки України Катерини Бужинської. Вона вийшла на сцену на центральній площі міста 24 серпня о 20:00. Для міського бюджету її виступ обійшовся в 140 тисяч гривень. На веб-порталі використання публічних коштів Spending вказано, що 140 тисяч гривень 20 серпня перерахували ФОП Бужинська Катерина Володимирівна. Ще два перерахунки цього ж дня провели на ФОП Мироненко Віталій Станіславович: 49 тисяч 500 гривень – на послуги з оренди звуку та світла, 45 тисяч 500 гривень – на послуги з оренди LED-екрана.

Десять дівчат позмагаються в TOP FACE SHOW за 25 тисяч гривень: хто вони (4 554 перегляди). У Переяславі розпочався конкурс краси TOP FACE SHOW. На участь зареєструвалася 21 дівчина. Після СМС-голосування визначили десятку, яка позмагається за 15 тисяч гривень (загальний призовий фонд – 25 тисяч гривень). На учасниць чекають різноманітні завдання, зокрема, тематичні фотосесії в незвичних місцях. До фіналу пройдуть три учасниці. Нагородження відбудеться під час святкування Дня міста в кінці вересня.

У Переяславі під час грози дерево впало на автомобіль: викликали рятувальників (4 462 перегляди). 29 серпня о 19:30 під час грози на 54-му кілометрі траси Бориспіль-Маріуполь на автомобіль Skoda Octavia впало дерево. Ніхто з людей не постраждав. Рятувальники прибули на місце події та відразу взялися розпилювати дерево. Очевидці розповідали Інформатору, що на дорозі після грози було багато дерев, які впали, та великих гілок.

У Переяславі собака покусав дівчинку: справу розглянули в суді (4 188 переглядів). 15 червня опівдні собака-двірняжка вкусив 10-річну дівчинку. У неї були укушено-рвані рани гомілки. Медичну допомогу того ж дня надали в травматологічному відділенні переяславської лікарні. Мати неповнолітньої постраждалої подала позов до суду на власницю собаки. Засідання відбулося 18 серпня. Суд визнав відповідачку винною за ч. 2 ст. 154 КУпАП (Порушення правил тримання собак і котів). Призначив адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51 гривня) з конфіскацією собаки. Також із неї буде стягнено судовий збір 454 гривні.

Ігор Янчук із Переяслава виступив у центрі Києва під час святкування Дня Незалежності (4 168 переглядів). 24 серпня Україна відзначила 30-ту річницю з дня проголошення незалежності. Щорічно проводять святковий парад у Києві. Цього разу на честь ювілейної дати він був особливо яскравим. Виступив там і житель Переяслава, громадський діяч, активіст, засновник громадської організації “Джем Толока”, музикант Ігор Янчук. Він став основним виконавцем у музичному номері: грав на фортепіано з акомпанементом сопілки, скрипки та інших інструментів. При цьому йшла розповідь з цікаво проілюстрованими історичними подіями в Україні.

Про те, як Ігор Янчук туди потрапив, – у нашому окремому матеріалі.

Як святкували День Незалежності в Переяславі: фоторепортаж із вечірнього концерту (3 838 переглядів). На центральній площі Переяслава ближче до вечора 24 серпня зібралося декілька сотень людей. Діти тіснилися біля батутів і фуд-кортів із солодкою ватою, дорослі підтанцьовували біля сцени. Годинний концерт Катерини Бужинської отримав шалений фідбек від глядачів – її патріотичним композиціям підспівували. Але був і не зовсім позитивний момент. Співачка постійно допускала помилку в назві нашого міста, кажучи на нього “Переяслів”. Це викликало неабияке обурення в тих, хто прийшов насолодитися музикою.

На Переяславщині чоловік скоїв самогубство: він дізнався, що онкохворий (3 641 перегляд). 16 серпня поліції повідомили, що у Вовчкові Переяславської ТГ на вулиці Космонавтів чоловік 1970 р.н. покінчив життя самогубством. Він повісився у власному будинку. Залишив передсмертну записку, в якій повідомив, що не хоче жити, бо дізнався, що онкохворий.

На Переяславщині зникла жінка: вона хворіє на шизофренію (3 426 переглядів). 11 серпня житель села Пологи-Вергуни Ташанської ТГ повідомив поліції, що 9 серпня його донька 1992 р.н. пішла з дому та до цього часу не повернулася. При собі вона мала мобільний телефон та паспорт. Відомо також, що жінка перебуває на обліку в лікарні – з 2014 року хворіє на шизофренію. Востаннє зникала чотири роки тому. Згодом її допомогла знайти читачка Інформатора.

Як минув фестиваль фарб холі “Яскраві мотиви” в Переяславі: фоторепортаж (3 354 перегляди). До Дня Незалежності України в Переяславі влаштували чимало цікавих заходів, серед яких і фестиваль фарб холі “Яскраві мотиви”. Ми підготували звідти соковитий фоторепортаж.

Якщо ви хочете, щоб про ваш бізнес дізналася не менша кількість людей, ніж у наших найпопулярніших публікаціях, звертайтеся з приводу реклами на сайті Інформатора за тел. 093-122-02-02.

Віталій Усик

Нагору