ЖИТТЯ

Стихія у Переяславі, машина-асенізатор під землею, резонансні ДТП: що ви читали на Інформаторі в червні

Ми відібрали десятку найпопулярніших публікацій у червні. Ви читали про стихію, машину-асенізатор, яка провалилася посеред дороги, та ДТП.

У червні читачі Інформатора найбільше цікавилися публікаціями про неочікувану бурю, яка спустилася на Переяслав та наробила багато лиха. Також читали про резонансні ДТП, зокрема, смертельну біля Дівичок та збитого хлопчину в місті на вулиці Рибальській. Ще цього місяця ми провели 11 призовників до лав ЗСУ України. Про десять найпопулярніших матеріалів на нашому сайті – нижче.

Град, злива та блискавки: на Переяслав спустилася стихія, яка неабияк всіх здивувала (12 323 перегляди). 26 червня протягом дня у Переяславі трималася спекотна погода: температура – на рівні 30 градусів, було сонячно. Однак під вечір все різко змінилося. Місто зненацька застала неочікувана суміш зливи, граду й блискавок. Стихія розпочалася близько 18:00, а припинилася приблизно через годину. Жителі міста повідомляли у соцмережах про наслідки негоди. Цього ж дня ми опублікували матеріал “Через негоду в Переяславі впало дерево, яке перекрило рух транспорту на трьох вулицях”, який прочитали 3 463 людини. На розі вулиць Ювілейної та Панфілова (мікрорайон Андруші) на дорогу звалилося дерево.

У Переяславі посеред дороги провалилася машина-асенізатор: відео з місця події (8 338 переглядів). 25 червня близько 11-ї ранку на вулиці Київська у Переяславі (за магазином “Теремок”) посеред дороги провалилася машина-асенізатор ВУКГ. Жителька Переяслава викликала асенізаторів, бо помітила порожнистий отвір на краю дороги. Вирішила, що через це можуть виникнути проблеми з каналізацією. Коли машина приїхала на місце, одне з її задніх коліс просто провалилося під землю. Працівники ВУКГ викликали підмогу для евакуації машини – приїхав навантажувач JCB. Коли нарешті її витягли, вона поїхала своїм ходом, тобто не була пошкодженою.

На Переяславщині сталася смертельна ДТП: BMW виїхав на зустрічну смугу (7 496 переглядів). 10 червня о 23:08 біля села Дівички поблизу АЗС “Marshal” сталася ДТП. Автомобіль BMW рухався з Черкас в напрямку Києва, водій не дотримався правил дорожнього руху та при обгоні виїхав на зустрічну смугу. При цьому його BMW зіткнувся з автомобілем Opel Vectra, за кермом якого був К.С. 1987 р.н., житель Драбова, що на Черкащині. К.С. загинув на місці.

У Переяславі на перехресті сталася ДТП: двох людей відвезли до лікарні (6 577 переглядів). 3 червня о 9:21 на трасі Київ-Дніпро біля світлофора в Переяславі сталася ДТП: зіткнулися вантажний автомобіль Renault Master та легковий Ford Focus. Водійка Ford Focus рухалась вулицею Героїв Дніпра в напрямку автовокзалу. При переїзді перехрестя через головну дорогу не врахувала обстановку та не надала перевагу в русі автомобілю Renault Master, який їхав у напрямку Черкас. Таким чином Ford Focus зіткнувся з Renault. Внаслідок ДТП водійка автомобіля Ford Focus отримала забій грудної клітки. У пасажира Ford Focus – закрита травма грудної клітки. Обох постраждалих доставили до Бориспільської лікарні. Водій Renault Master не постраждав.

У Переяславі авто збило людину: водій втік з місця події (5 975 переглядів). 20 червня о 22:14 до поліції надійшло повідомлення про те, що у Переяславі на вулиці Рибальській авто марки Renault Kangoo збило людину. Водій провіз постраждалого деякий відрізок дороги на капоті, а після цього поїхав з місця події у напрямку магазину “Укрпромпостач”. У публікації “П’яний водій зачепив сина на узбіччі та протягнув 24 метри”: деталі ДТП у Переяславі”, яку переглянули 3 435 разів, ми розповіли подробиці. Водій не повернувся на місце ДТП, а поїхав далі й злетів у кювет і вже потім його затримали працівники поліції. Мама постраждалого Христина Жуган розповіла Інформатору таке: “Як говорили свідки, ця машина не вперше так гнала на тій вулиці. Водій був дуже п’яний, зачепив сина на узбіччі та протягнув на капоті 24 метри, викинувши на інший бік узбіччя. У лікарні сказали, що це просто диво, що хлопець залишився живим. Попри те, що переломів немає, сину зашивали голову, він отримав численні рани, садини. У дитини сильна психологічна травма. Зараз він ледь ходить, у нього все болить та крутиться в голові”.

Жінку, яка залишила цуценят під ветклінікою у Переяславі, оштрафували на понад 5 тисяч гривень (5 545 переглядів). 25 квітня зранку жінка підкинула чотирьох цуценят під ветеринарну клініку “Айболіт” на вулиці Шкільній у Переяславі. Це зафіксували відеокамери спостереження. Видно, як вона приїжджає на велосипеді, вивантажує цуциків із сумки та швидко покидає місце події. Голова ГО “У добрі руки” (займається безпритульними тваринами в місті) Тетяна Чеботарь у зв’язку з цим написала заяву до поліції. Правоохоронці за кілька годин встановили особу правопорушниці. 14 травня вона відповідала перед судом. Суд визнав відповідачку винною у вчиненні адміністративного правопорушення за ч. 2 ст. 89 КУпАП (Жорстоке поводження з тваринами). Однак врахував деякі обставини: пенсійний вік правопорушниці, ступінь її вини, адже тварин вона залишила в громадському місці із ймовірністю подальшого влаштування, щире розкаяння. Тож суд наклав на неї мінімальне стягнення: штраф у розмірі 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (5100 гривень) та судовий збір (454 гривні).

У Переяславі відправили на службу 11 призовників: їх проводжали рідні (4 286 переглядів). 15 червня близько дев’ятої години біля територіального центру комплектування та соціальної підтримки зібралось багато людей. Прийшли родичі, друзі та кохані дівчата проводити хлопців на службу до армії. До лав ЗСУ відправили 11 призовників з Переяслава та навколишніх ТГ. Майже всі хлопці служитимуть на території Київської області: зокрема, в селі Старе Бориспільського району та в Києві.

“Політика та інтим — заборонені теми для таксиста”: незручні запитання від Інформатора водієві з Переяслава (3 481 перегляд). Робота таксиста не така легка, як може здатися на перший погляд. Клієнти бувають різні: докучливі, неохайні, грубі, а бувають і ті, хто взагалі втікає, не заплативши. Про це та багато іншого Інформатору розповів переяславський таксист Вячеслав Коломієць.

Якщо ви хочете, щоб про ваш бізнес дізналася не менша кількість людей, ніж у наших найпопулярніших публікаціях, звертайтеся з приводу реклами на сайті Інформатора за тел. 093-122-02-02.

Віталій Усик

Нагору