ЖИТТЯ

Запіканка з кабачків, ДТП та світлофори на Покровській, гетеросексуали: що ви читали на Інформаторі в липні

Ми відібрали десятку найпопулярніших публікацій у липні. Ви читали про ДТП на Покровській, судову справу Саулка та Костіна, а також цікавилися рецептом запіканки з кабачків.

У липні читачі Інформатора цікавилися ДТП, яка трапилася на перехресті вулиць Михайла Сікорського та Покровської. Згодом стало відомо, що на цьому місці встановлять перші у Переяславі світлофори. Також традиційно багато людей читали про різку зміну погоди в місті. Багатьох зацікавили матеріали про повернення собаки через п’ять років, гетеросексуалів та судову справу Саулка та Костіна. Однак найпопулярнішим у липні став рецепт запіканки з кабачків, фаршу та сиру. Про ТОП-десятку – нижче.

Прості та смачні рецепти: приготуйте запіканку з кабачків, фаршу й сиру (14 679 переглядів). Ось відповідь для тих людей, які постійно запитують, навіщо ми публікуємо рецепти на сайті. Їх читають – і немало людей. А рецепт із кабачками, у яких в липні саме був сезон, взагалі опинився в ТОПі.

Злива ллє, а вітер гне дерева: у Переяславі різко змінилася погода (7 838 переглядів). 17 липня у Переяславі знову різко змінилася погода. Надворі цілий день трималася спека – стовпчик термометра перевалював за відмітку в 30 градусів. Втім, після 17:00 все змінилося: небо затягнуло хмарами, піднявся сильний вітер, почало гриміти, а потім зірвалася злива. Стихія повалила багато дерев у місті, були знеструмлені деякі вулиці.

У Переяславі сталася ДТП: фото з місця події (5 659 переглядів). 18 липня на перехресті вулиць Покровська та Михайла Сікорського сталася ДТП. Інформатор відразу вирушив на місце події та опублікував найсвіжіші дані. Згодом дізнався офіційні дані від поліції та отримав унікальні кадри з камер спостереження. Громадянин Казахстану А.Е. їхав мопедом Forte вулицею Сікорського, на перехресті з вулицею Покровська не надав перевагу в русі водію Mazda Н.І. В результаті зіткнення водій мопеда отримав травму лівої ноги, його доставили в бориспільську лікарню. Все це ми оприлюднили в матеріалі під назвою “Нові подробиці ДТП з мопедистом у Переяславі: відео з камер спостережень”, його переглянули 5 289 разів.

У Переяславі Skoda злетіла з дороги: на місце ДТП приїхали поліція, швидка й пожежники (5 220 переглядів). Третього липня у Переяславі на вулиці Богдана Хмельницького (поблизу в’їзду в місто) сталася аварія. За словами очевидців, автівка Renault Logan повертала ліворуч, за нею на великій швидкості рухалася Skoda і, зачепивши Renault Logan, злетіла з дороги на узбіччя. Вочевидь, кілька разів перевернулася, адже добряче пошкодилася. В Skoda було двоє людей – чоловік і жінка. Жінку госпіталізували до бориспільської лікарні – у неї травмована голова, але вона була в свідомості. Чоловік отримав незначні травми.

Повернення через п’ять років: Борис Аврамич із Переяслава відшукав свого собаку Роя (5 068 переглядів). 21 липня переяславець Борис Аврамич поділився у Facebook радісною звісткою – після тривалої розлуки він відшукав свого собаку Роя. Домашній улюбленець дивним чином опинився в Борисполі в неблагополучної хазяйки. Інформатор дізнався у Бориса Аврамича, як йому вдалось знову зустрітись з Роєм та які емоції переживав при зустрічі.

У Переяславі з’являться перші світлофори: де саме та коли (4 745 переглядів). На чотирнадцятому засіданні виконкому 20 липня погодили питання “Про визначення місця встановлення світлофорів на перехресті вулиць Покровської та М. Сікорського”. Ініціатива встановлення їх на цьому перехресті належить міській раді. Там нерідко виникають небезпечні ситуації та ДТП. Мережа супермаркетів АТБ, магазин якої розміщується поруч, погодилася встановити світлофори за власні кошти. Зробити це мають до кінця року.

На Переяславщині чоловік загинув на роботі: впав у елеваторну яму (4 645 переглядів). 15 липня поліції повідомили, що в селі Соснова Студениківської ТГ на приватному підприємстві стався нещасний випадок, унаслідок якого помер 59-річний чоловік. Громадянин К.П. працював водієм вантажного автомобіля. Він привіз на підприємство зерно й поставив автомобіль на край 4-метрової елеваторної ями. Після цього чоловік став на край цієї ями, щоб відкрити борт на кузові вантажівки й висипати зерно, але стався нещасний випадок – К.П. раптово впав на дно ями. Він помер на місці.

Хто такі гетеросексуали: ми запитали у жителів Переяслава (4 250 переглядів). 28 червня Інформатор опублікував інтерв’ю з головним архітектором Переяслава Петром Пурденком. Обговорити вдалося багато важливих тем, але жителів міста більше всього зацікавила одна фраза Петра Пурденка: “Чому між двома православними храмами встановили символ геям? Символ серця ж пішов від святого Валентина, який дозволяв одностатеві шлюби”. Виявилося, що у Переяславі живе багато толерантних до ЛГБТК+ спільноти людей. Втім, чи розрізнюють вони гетеросексуалів, гомосексуалів, бісексуалів та інші типи ідентичності? Ми запитали напряму.

“Публічна особа має бути готовою до критики”: суд визнав, що Костін не наносив репутаційної шкоди Саулку (3 302 перегляди). Минулі місцеві вибори, які відбулися 25 жовтня 2020 року, були чи не найзапеклішими в історії Переяслава. Йдеться, зокрема, про боротьбу за посаду голови міської ради. Теперішній мер Вячеслав Саулко випередив попереднього Тараса Костіна лише на 43 голоси, що складає менше одного відсотка. При цьому під час передвиборчої гонки кандидати не цуралися подекуди жорстких висловів про своїх конкурентів. Деякі навіть розглянули в суді, як справи про захист честі, гідності та ділової репутації. Деталі – у нашому матеріалі.

Якщо ви хочете, щоб про ваш бізнес дізналася не менша кількість людей, ніж у наших найпопулярніших публікаціях, звертайтеся з приводу реклами на сайті Інформатора за тел. 093-122-02-02.

Віталій Усик

Нагору