ЖИТТЯ

Кубок Переяславщини з фуболу: чи повториться торішній фінал

Завтра – півфінал Кубка Переяславщини з футболу. Хто з ким гратиме та які фаворити?

Завтра, 22 жовтня, відбудуться півфінальні матчі Кубка Переяславщини з футболу. “Матадор-Університет” (Переяслав) зустрінеться із “Дніпром” (Дівички) о 13:00, а Семенівка (Студениківська ТГ) проекзаменує Іванків (Бориспільська ТГ) о 15:00. Обидві ігри проведуть на стадіоні ім. В. Лобановського у Переяславі. Інформатор традиційно розповідає деталі.

“Матадор” та “Дніпро” цьогоріч зустрічаються втретє. У шостому та тринадцятому турах регулярного чемпіонату “Матадор” здобув впевнені перемоги – 4:2 на виїзді та 2:0 вдома. “Дніпро” провалив кінцівку першості, й не просто не зміг поборотися за “бронзу”, а фінішував аж на п’ятому місці із семи команд – нижче лише “Бурти” (Переяслав) та Лецьки (Циблівська ТГ). Здається, все свідчить про перевагу переяславців.

Однак є й моменти, які додають інтриги протистоянню. “Дніпро” – кубкова команда, що довела торік, дійшовши до фіналу. Там її, звичайно, перемогла Семенівка, але на своєму шляху дівичківці спромоглись вибити потужні Дем’янці (Переяславська ТГ) 4:1. І тепер “Дніпро” показує, що здатний бути конкурентним у матчах на виліт. Скажімо, минулої суботи буквально вигриз перемогу у Вовчкова (Переяславська ТГ), який у чемпіонаті позбавив дівичківців “бронзи” та опинився вище у турнірній таблиці.

А от “Матадор” вміє робити неприємні сюрпризи у кубкових змаганнях. Знову ж таки торік вилетів ще на першому – чвертьфінальному – етапі від Вовчкова. Тому повторення минулорічного фіналу цілком ймовірне.

Семенівка все-таки здається очевиднішим фаворитом у матчі із командою Іванкова. Так, ми достеменно не знаємо, на що здатні гості цього турніру з-за меж Переяславщини. Втім, те, що побачили у чвертьфінальній грі з “Переяславом” свідчить про одне – це колектив рівня “Переяслава”, “Дніпра”, Вовчкова, можливо, “Матадора”, але аж ніяк не Семенівки. Чемпіон Переяславщини останніх двох років – це команда іншого рівня, яка не має конкурентів у нашій лізі. На що сподіватись Іванкову? На невдалий день для семенівців і на максимально неочікувану для них тактику. Наприклад, “Переяслав” у першому таймі ніяк не міг впоратись із таранним нападником іванківців. І на своє щастя, пропустив лише одного разу.

На обох півфінальних матчах працюватимуть повністю незалежні бригади арбітрів (зазвичай асистентів надають команди-учасниці). На грі “Дніпро” – “Матадор” головним арбітром відпрацює Андрій Середа, асистуватимуть йому Владислав Столяренко та Сергій Бабак. Семенівку та Іванків відсудить головним Владислав Столяренко, асистенти – Середа та Бабак. Цікаво, чи за цією логікою фінал залишили для Бабака?

Нагадаємо, що у попередньому звіті Інформатор припустився помилки у авторах забитих м’ячів однієї з команд. Чому так сталося, розповідаємо тут.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору