ЖИТТЯ

Сільські злодії, смерть викладачки, міський голова та поліція: що ви читали на Інформаторі в січні

Ми відібрали десятку найпопулярніших публікацій Інформатора у січні. Ви читали про злодіїв, ДТП, незадовільну роботу поліції.

У січні читачі Інформатора неабияк цікавилися нашими фоторепортажами та відеосюжетами. Звичайно ж, багато людей читали про поліцію, грабіжників та смерті. Про десять найпопулярніших матеріалів на нашому сайті у місяці, що минає, – нижче.

На Переяславщині селяни самі зловили злодіїв і передали поліції (10347 переглядів). 17 січня вранці в селі Хоцьки Циблівської ТГ активісти впіймали трьох грабіжників. Селяни спеціально чергували вночі, адже пограбування у їхніх домівках останнім часом стали звичними. За словами старости села Наталії Черниш, чергові вночі виявили незнайомий автомобіль, чекали до близько шостої ранку. Зрештою, до нього прийшли троє немісцевих чоловіків. Активісти переслідували їх автівками, потім двоє намагалися втекти пішки, один залишився в машині. У підсумку затримали всіх, вони показали місце, де ховали награбоване: акумулятори, техніку, велосипед.

У Переяславі померла викладачка університету Олена Горбатенко. Їй було 39 (9945 переглядів). 25 січня стало відомо про смерть викладачки університету Олени Горбатенко. Їй було 39 років. Вона працювала на кафедрі економіки факультету фінансово-економічної і професійної освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі. Прощання з покійною відбулося 26 січня біля “викладацького” будинку поблизу університету.

Біля Переяслава зіткнулися два автомобілі: водій одного з них загинув відразу (8496 переглядів). 29 січня зранку на трасі Переяслав-Бориспіль біля села Єрківці трапилося лобове зіткнення двох автомобілів: Hyundai Accent та ЗАЗ Forza. Водій Hyundai рухався з боку Борисполя, не врахувавши обставин на дорозі, перевищив швидкість і виїхав на зустрічну смугу. У цей момент зіткнувся із ЗАЗ Forza. Водій Hyundai Accent, киянин, загинув на місці події.

Вячеслав Саулко вважає роботу поліції Переяслава незадовільною, депутати не поспішають з висновками (7892 перегляди). На сесії міської ради 21 січня Вячеслав Саулко висловив невдоволення роботою Переяслав-Хмельницького відділу поліції. Навів низку претензій: масове вирубування лісів, великогабаритний транспорт на дорогах міста, недотримання закладами вимог локдауну, інцидент із пронесеним в міську раду пакетом. В.о. начальника відділу Максим Дьомін пообіцяв вже у лютому прозвітуватися про вирішення цих проблем. Саулко не хотів чекати і вже на цій сесії закликав депутатів визнати роботу поліції незадовільною. Міські обранці вирішили не поспішати з висновками.

У Переяславі гойдалка над прірвою стала популярним місцем для фотосесій: де шукати (5405 переглядів). Минулого року 26 листопада активісти із Переяслава Олександр Могильний та Владислав Самань встановили на Дніпрі неподалік табору “Славутич” гойдалку над прірвою. Створювали її за власні кошти та навіть не думали, що вона стане популярною вже у січні. Такі гойдалки зараз часто встановлюють за кордоном. Вони приваблюють як любителів екстремального відпочинку, так і тих, хто хоче дивовижні фото на заході сонця або світанку.

Що ви знаєте про Переяслав: опитування на вулицях міста (4953 перегляди). 21 січня ми пройшлися містом і запитали у жителів, що вони знають про Переяслав. Запитання були досить простими: Хто зараз є головою міської ради Переяслава? Від якого словосполучення походить назва міста Переяслав? Скільки музеїв у Переяславі (саме в НІЕЗ)? Скільки років Переяславу? Який відомий письменник народився в Переяславі?

На Новий рік у Козлові 17-річний хлопець зґвалтував неповнолітню (4711 переглядів). У новорічну ніч в селі Козлів Студениківської ТГ хлопець зґвалтував неповнолітню. Місцевий поліцейський офіцер громади в цей час забезпечував охорону безпеки та порядку під час святкування Нового року в селі Студеники. Дізнавшись про це, негайно прибув на місце події. Він встановив свідків та очевидців цієї події, забезпечив охорону місця злочину та речових доказів до прибуття слідчо-оперативної групи. Напередодні молоді люди з Козлову, відсвяткувавши Новий рік, вирішили піти до клубу. Дорогою 17-річний місцевий молодик відвів неповнолітню у хащі, де наніс удари по обличчю та зґвалтував її.

Що коїться зі стадіоном у Переяславі: ці фото можуть вас шокувати (4314 переглядів). Як йдеться на багатьох інтернет-ресурсах, в Україні є всього два стадіони, названі іменем видатного футбольного тренера Валерія Васильовича Лобановського. Один – всім відомий у Києві, а інший – наш переяславський. Він перебуває в комунальній власності міста. Зараз він у жахливому стані. Новообраний голова міськради Переяслава Вячеслав Саулко з-поміж своїх основних завдань відзначав питання реконструкції стадіону. Він хоче побудувати сучасний спортивний комплекс, однак для цього необхідна згода інвесторів. Обійдеться проєкт у близько ста мільйонів гривень.

Перший день локдауну в Переяславі: хто та як дотримується карантинних вимог (4297 переглядів). У перший день локдауну 8 січня Інформатор перевірив, як заклади дотримуються карантинних вимог. Нагадаємо, що протягом локдауну кафе, бари, ресторани і всі заклади харчування працювали тільки на виніс або в режимі доставки. Спортзали, фітнес-центри, басейни не працювали взагалі, непродовольчі ринки були зачинені.

На Водохреще в Переяславі купалися, попри локдаун: як це було біля “Любокраю” (4296 переглядів). Через локдаун із 8 до 24 січня організованого святкування 19 січня зі скупченням людей, пірнанням у ополонку в Переяславі заплановано не було, відповідно воду ніхто не освячував. Однак опівдні того дня біля “Любокраю” зібралось близько 70 людей, зважились зануритись менше половини із них. Інформатор підготував звідти відеосюжет.

Якщо ви хочете, щоб про ваш бізнес дізналася не менша кількість людей, ніж у наших найпопулярніших публікаціях, звертайтеся з приводу реклами на сайті Інформатора за тел. 093-122-02-02.

Віталій Усик

Нагору