ЖИТТЯ

Три похорони, сесія та звільнення Гомоная: яким був цей тиждень на Інформаторі

Чим запам’ятається тиждень, що минає? Найголовніші новини Переяславщини – в одній публікації.

Минув ще один насичений подіями тиждень на Переяславщині. Протягом нього попрощалися відразу із трьома захисниками, які загинули на війні. Провели чергову сесію міської ради, староста Гайшинського округу Олександр Якуба та директор лікарні Переяслава Ігор Гомонай склали свої повноваження. Також відкрили виставку художниці Ганни Самутіної та провели зустріч із видавцем Іваном Малковичем. Все це та інше Інформатор зібрав у традиційному суботньому дайджесті.

НА ПЕРЕЯСЛАВЩИНІ ПОПРОЩАЛИСЯ ІЗ МИКОЛОЮ СТУПАКОМ

18 квітня на Переяславщині прощаються із молодшим сержантом Збройних сил України Миколою Ступаком із Малої Каратулі (Ташанська ТГ). Він загинув 7 квітня внаслідок мінометно-артилерійського обстрілу поблизу населеного пункту Роздолівка, що на Донеччині. Із цього дня вважався зниклим безвісти, зрештою його тіло евакуювали з поля бою. Навіки 37-річного воїна поховають на цвинтарі у рідному селі.

У храмі міський голова Вячеслав Саулко промовив слова співчуття: “Миколі ще стільки б жити… Він помер не своєю смертю, його вбили кляті вороги. Я не знаю де знайти ці слова підтримки. Як пережити це зло і горе найріднішим людям, матері, батьку, дружині, а ще більше дітям, які ніколи більше не зможуть сказати “батько”? Вони будуть приходити до нього на могилу, і говоритимуть з ним, вже як з героєм. Він ніколи не погладить їх по голівці, не скаже добрі та щирі слова. Це важко усвідомлювати…”.

З перших днів війни Микола Ступак вступив до територіальної оборони, коли його покликали до ЗСУ він ні хвилини не вагався. Служив командиром 3 механізованого відділення 12 механізованої роти 4 механізованого батальйону. У воїна залишилася батьки, дружина, неповнолітні син і донька.

У ПЕРЕЯСЛАВІ ПОПРОЩАЛИСЬ ІЗ ВОЇНОМ СЕРГІЄМ СТЕПАНЕНКОМ

17 квітня у Переяславі попрощалися із молодшим сержантом Національної гвардії України Сергій Степаненком. Він загинув 12 квітня під час виконання бойового завдання внаслідок мінно-вибухової травми біля населеного пункту Білогір’я, що на Запоріжжі. Йому було 39 років. Поховали воїна на Андрушівському кладовищі.

Товариш загиблого Анатолій розповів, що вдячний долі за те, що в його житті була така світла та весела людина, як Сергій: “Коли ми навіть зустрічалися десь в магазині та бачилися по кілька хвилин, він завжди був на позитиві. Той позитив якось передавався і мені. Те, що він заряджав всіх навколо, – це правда”. Йому було тяжко говорити, не міг стримати сліз.

Сергій Степаненко служив авіаційним техніком 9 екіпажу 3 групи експлуатації та забезпечення безпілотних авіаційних комплексів спеціального призначення. У нього залишилась дружина, син, мати, батько, брати.

НА ПЕРЕЯСЛАВЩИНІ ПОПРОЩАЛИСЯ ІЗ МОЛОДШИМ СЕРЖАНТОМ НАЦГВАРДІЇ ДЕНИСОМ ДЕНИСЮКОМ

17 квітня на Переяславщині прощаються із молодшим сержантом Національної гвардії України Денисом Денисюком із села Світанок (Циблівська ТГ). Він загинув 11 квітня під час артилерійського обстрілу біля населеного пункту Дронівка Бахмутського району, що на Донеччині. Навіки 35-річного воїна поховають на цвинтарі у Світанку.

Дружина Світлана розповіла, яким навічно запам’ятає Дениса: “Найкращим у світі чоловіком. Він мене так любив… І я його також. Він казав, що ніколи нас не залишить. Він мені обіцяв, що повернеться живим. Він був найкращим, яким тільки можна бути у світі. Він для мене був усім: і батьком, і мамою, і братом, і чоловіком, і другом”.

Денис Денисюк у перші дні війни стояв на захисті летовища “Бориспіль”. Згодом з боями пройшов Запорізьку, Донецьку, Луганську області. Був командиром зенітного ракетного відділення ракетного артилерійського дивізіону НГУ. Побратими дали йому псевдо “Денвер”. У воїна залишилася дружина, дві доньки від першого шлюбу та два сини.

У ПЕРЕЯСЛАВІ 62-РІЧНИЙ ЧОЛОВІК СКОЇВ САМОГУБСТВО

16 квітня поліції повідомили, що у Переяславі чоловік 1962 р.н. скоїв самогубство. Він повісився у приватному будинку. Передсмертної записки не залишив.

Тіло виявила невістка загиблого. Його направили на судово-медичну експертизу.

Причини самогубства невідомі. За цією справою відкрили кримінальне провадження за статтею 115 (Самогубство).

ІЗ МІСЬКОГО БЮДЖЕТУ ПЕРЕЯСЛАВА ВИДІЛИЛИ ПОНАД 3,5 МІЛЬЙОНА ГРИВЕНЬ НА ЗСУ

На сесії міськради Переяслава 18 квітня із міського бюджету виділили понад 3,5 мільйона гривень на потреби захисників.

1,5 мільйона гривень передали військовій частині А7303 на матеріально-технічне забезпечення та забезпечення безперебійної роботи комплексів БпЛА. Ці кошти передадуть як субвенцію із бюджету Переяславської громади до бюджету Бориспільського району.

1 мільйон гривень виділили для військової частини А4638 на закупівлю безпілотних літальних апаратів. Гроші передадуть як субвенцію до держбюджету.

Також 1 мільйон гривень Переяславська міська рада виділила для військової частини Т0930 на придбання автомобіля підвищеної прохідності та засобів РЕБ. Тут теж передають як субвенцію до держбюджету.

95 тисяч гривень виділили для першого відділу Бориспільського РТЦК та СП. Ці кошти використають на перевезення військовозобов’язаних для проходження обласної медичної комісії до обласного збірного пункту та до військових частин.

МІСЬКРАДА ПЕРЕЯСЛАВА ПЛАНУЄ ЗАКЛАСТИ НА ВИСВІТЛЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ЩЕ 200 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ. ТАК МАЮТЬ РЯТУВАТИ “ВІСНИК”

У порядку денному сесії міської ради Переяслава 18 квітня було питання “Про внесення змін до рішення міської ради “Про затвердження програми висвітлення діяльності міської ради та її виконавчих органів у засобах масової інформації на 2024 рік”. Згідно з проєктом рішення, мали змінити загальну суму на реалізацію програми – із 500 тисяч до 700 тисяч гривень.

На позачерговій сесії міської ради 3 квітня депутат Григорій Порало попросив звернути увагу на теперішній стан газети “Вісник Переяславщини”. Сказав, що вона потребує фінансової підтримки, а 29 березня взагалі не вийшов номер. У редакції це пояснили тим, що випускають щомісяця по чотири номери, а то вже була п’ята п’ятниця березня. Зрештою це питання тоді вирішили відкласти до наступної сесії.

200 тисяч гривень, які планують додати до програми, між розпорядниками розподілили так: 100 тисяч – виконавчий комітет, 50 тисяч – відділ капітального будівництва та ЖКГ (за рахунок економії власних коштів із зарплат), 50 тисяч – відділ культури та туризму.

Григорій Порало поцікавився, кому ці кошти передбачені. “На висвітлення діяльності. Але, знаючи скрутну ситуацію в друкованому засобі масової іноформації, у нас є деякі матеріали, які бажаємо висвітлити й там”, – відповіла Тетяна Гич. Депутат Олексій Дикий додав, що на бюджетній комісії обговорювали те, що не менше половини від цієї суми мав би отримати “Вісник Переяславщини”. Гич запевнила, що все, що озвучили на бюджетній комісії, виконають.

Те, що до програми додають ще 200 тисяч, не означає, що 500 тисяч, закладені раніше, вже використали. На “освітянській” комісії Тетяна Гич пояснювала депутату Андрію Іващенку, що виконавчий комітет вже використав усі 170 тисяч гривень, розпорядником яких був, на висвітлення, уклавши угоду з ProSlav. Проте, мовляв, хотів би замовити певні послуги і у “Вісника”, тому програма й потребує дофінансування.

На сесії 18 квітня редакторки газети “Вісник Переяславщини” та директорки ТОВ “Медіа-центр “Переяславщина” Валентини Батрак не було.

ЩО БУДЕ ІЗ БІБЛІОТЕКОЮ ПЕРЕЯСЛАВА

Як пояснила на засіданні заступниця міського голови з гуманітарних питань Оксана Степаненко, йдеться про колишню читальну залу ліцею Мономаха площею 144,4 кв. метра: “Багато років тому від води там повністю знесло покрівлю, від цього постраждали паркет, стелажі… Зала у поганому стані, потребує ремонту. І як один із варіантів порятунку нашої публічної бібліотеки може стати ця кімната. Можна буде частково (дитячу або дорослу) чи повністю перемістити сюди бібліотеку, теперішнє приміщення якої перебуває в аварійному стані”.

Степаненко також розповіла, що провести капітальний ремонт будівлі бібліотеки на вулиці Сковороди, 60 неможливо, “бо є небезпека, що вона взагалі може завалитися”. Тож міська рада підшуковувала варіанти, зокрема, біля першої гімназії, однак там швидше втілили комерційний проєкт, на Покровській (директорка бібліотеки відмовилась, бо там замале приміщення), у колишньому приміщенні “Ощадбанку” (теж не було погодження). Наголосила, що директорка бібліотеки запропонувала для розгляду певні приміщення, але вони приватні й теж потребують ремонту. Тому, щоб врятувати бібліотечні фонди (передусім від сирості), міська рада тепер пропонує хоча б колишню читальну залу ліцею Мономаха, втім, розуміє, що варіант цей далеко не ідеальний.

Читальна зала розміщена на другому поверсі, що викликає складність забезпечення безбар’єрного доступу до неї. Також у ліцеї триває освітній процес, відвідувачі бібліотеки банально можуть дещо заважати цьому. Або ж взагалі їх не допустять на територію навчального закладу. “Концепція розміщення бібліотеки у сьомій школі суперечить Закону “Про освіту”, в якому чітко зазначено, що в навчальному закладі заборонено розміщувати сторонні заклади, які не передбачені освітнім процесом. Також є лист Служби безпеки України про те, що в освітніх закладах вводять додаткові заходи безпеки”, – зауважив депутат Андрій Іващенко.

Директорка Переяславської публічної бібліотеки Тетяна Майстренко сказала таке: “Бібліотека – це місце, де спілкуються люди, де зручно і дітям, і дорослим. Це має бути центр міста, бо вона має бути доступною для всіх. Якщо говорити про сьому школу, що на Леваді, ми розуміємо, що не всі наші читачі зможуть туди потрапити. На мою думку, публічна бібліотека не може розміщуватися у навчальному закладі, де доступ у зв’язку з навчальним процесом обмежений”.

Із шести присутніх на засіданні депутатів “за” проголосували двоє, “проти” – один, утрималися двоє. Відповідно профільна комісія не рекомендувала приймати це рішення. 18 квітня це питання зняли із порядку денного сесії.

НА ПЕРЕЯСЛАВЩИНІ ПІДПРИЄМСТВО ДВА РОКИ БЕЗ ДОГОВОРУ КОРИСТУВАЛОСЯ КОМУНАЛЬНИМИ ЗЕМЛЯМИ

На території Студениківської сільської ради приватне підприємство протягом двох років без оформлення договору оренди безоплатно користувалось десятьма земельними ділянками комунальної власності для розміщення будівель і споруд. Через це місцевий бюджет недоотримав 700 тисяч гривень.

Тож за позовом Бориспільської окружної прокуратури суд зобов’язав приватне підприємство сплатити 700 тисяч гривень безпідставно збережених грошей у вигляді несплаченої орендної плати за користування земельними ділянками.

УНІВЕРСИТЕТ ПЕРЕЯСЛАВА ПЛАНУЄ ЗАКУПИТИ КОМП’ЮТЕРІВ НА МАЙЖЕ МІЛЬЙОН ГРИВЕНЬ

Інформатор дослідив у відкритих ресурсах, які закупівлі оголосили відділи міської ради та підприємства, які працюють на території Переяслава, протягом останніх двох тижнів.

Прийом пропозицій – із 9 до 17 квітня. Замовник – Університет Григорія Сковороди в Переяславі. Університет передбачив на 18 тисяч кубометрів природного газу 143 тисячі 280 гривень. Переможець торгів повинен буде надавати його до кінця року.

Із 11 до 19 квітня. Замовник – Університет Григорія Сковороди в Переяславі. 35 моноблоків (комп’ютерів) та 1 ноутбук планують закупити в університеті за 980 тисяч гривень. Переможець торгів повинен буде поставити їх до 13 травня.

ОЛЕКСАНДР ЯКУБА СКЛАВ ПОВНОВАЖЕННЯ СТАРОСТИ ТА НАПИСАВ ЕМОЦІЙНИЙ ЛИСТ

На сесії міськради Переяслава 18 квітня депутати 17 голосами “за” погодили звільнення Олександра Якуби з посади старости Гайшинського старостинського округу. 8 квітня він написав заяву на звільнення “за власним бажанням”. Аргументував так: “У звʼязку з незгодою методів та дій керівництва Переяславської міської ради і не виконанням задекларованих обіцянок перед своїми виборцями, а також погіршенням стану здоровʼя”.

У своєму зверненні перед депутатами Якуба повторив, що стан його здоров’я не дозволяє виконувати фунціональні обов’язки. Подякував за співпрацю та допомогу депутатам, працівникам структурним підрозділів, жителям виборчого округу, у якому його обрали депутатом у 2020 році (відразу після цього міський голова Вячеслав Саулко запропонував йому стати старостою). “Насамкінець хочу вкотре попросити вибачення у всіх жителів Переяславської громади. Я перепрошую, я був неправий”, – сказав Якуба.

У Facebook-дописі, який опублікував після сесії, був багатослівнішим. Там же є пояснення, за що він перепрошує: “Я помилився у виборі, підтримці та агітації за на той час кандидата, а наразі мера, я був не правий і це я визнаю”.

ІГОР ГОМОНАЙ ПІСЛЯ ВИПРОБУВАЛЬНОГО ТЕРМІНУ ЗВІЛЬНИВСЯ З ПОСАДИ ДИРЕКТОРА ЛІКАРНІ У ПЕРЕЯСЛАВІ

14 квітня завершився випробувальний термін для Ігоря Гомоная на посаді директора Переяславської багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування. Після цього він вирішив не продовжувати співпрацю із закладом через сімейні обставини та стан здоров’я.

“Завжди згадуватиму з внутрішнім теплом останні три місяці. Це була велика честь очолювати чудесний колектив закладу. Впевнений, що лікарня під керівництвом нового директора продовжить шлях реорганізації та розвитку. Сподіваюся, що і жителі громади відчули певні зміни в роботі лікарні. Особлива подяка Вячеславу Саулку за запрошення, за всебічну підтримку та зусилля, спрямовані на розвиток закладу. Радий, що на життєвому шляху зустрів Василя Вовчанівського, який також всебічно підтримував з першого робочого дня”, – процитували у повідомленні Ігоря Гомоная.

Директором лікарні Ігор Гомонай став у січні цього року. Він замінив на посаді Віктора Атаманенко, який очолював заклад із 6 квітня 2023 року, а у січні написав заяву на звільнення.

На Facebook-сторінці лікарні прозвітували про досягнення у першому кварталі 2024 року:

  • збільшили надходження від НСЗУ за “пролікований випадок” у 3 рази в порівнянні з аналогічним періодом минулого року (незважаючи на втрату трьох пакетів);
  • покращили взаємодію з донорами/благодійними фондами та місцевими підприємцями: благодійна допомога у “натуральній формі” – 2 мільйони 750 тисяч гривень, благодійна допомога у грошовій формі – 1 мільйон 100 тисяч гривень;
  • запустили процес оновлення матеріально-технічного стану відділень;
  • покращили комунікацію між закладом та громадами;
  • запустили процес створення системи контролю якості надання медичної допомоги.

ЛІКАРНЯ ПЕРЕЯСЛАВА ОТРИМАЛА ВІД БЛАГОДІЙНИКІВ МЕДИЧНІ ІНСТРУМЕНТИ, ГІПСУВАЛЬНИЙ СТІЛ ТА МИЛИЦІ

Минулого тижня Переяславська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування отримала благодійну допомогу від підприємця Дмитра Черняка. Він передав закладу ЛОР-інструменти на 7 тисяч 913 гривень 36 копійок.

Лікарня отримала:

  • 1 тонзилект хірургічний з мандреном;
  • 5 носових дзеркал;
  • 6 вушних пінцетів;
  • 2 крючки для видалення сторонніх тіл з вуха;
  • 5 вушних зондів.

17 квітня повідомили, що минулого тижня відділення екстреної медичної допомоги отримало благодійну допомогу від мережі магазинів “Pit Stop”. Придбали за 9 тисяч 120 гривень гіпсувальний стіл.

18 квітня на сторінці лікарні повідомили, що нещодавно організація “Благодійний фонд “Гордість нації” передала в користування лікарні 12 ходунків для дорослих, які полегшать пересування інвалідів та літніх людей, 17 підлокітних милиць, 2 тростини та 5 туалетних стільців. “Дякуємо за допомогу, яку цей фонд надає вже не вперше”, – йдеться у дописі.

У ПЕРЕЯСЛАВІ ВСТАНОВЛЯТЬ МЕМОРІАЛЬНУ ДОШКУ ГАННІ САМУТІНІЙ

16 квітня на засіданні виконавчого комітету відділу культури і туризму Переяславської міськради надали дозвіл на встановлення меморіальної дошки Заслуженій художниці України Ганні Самутіній. Таким чином вшанують пам’ять мисткині, Почесної жительки Переяслава, приурочили це до 95-ї річниці від дня її народження. Розмістять дошку на фасаді будинку на вулиці Богдана Хмельницького, 59, де жила Самутіна.

Начальник відділу культури та туризму Валентин Шуткевич розповів, що встановлять дошку найближчим часом, орієнтовно до кінця квітня. Її ще мають виготовити, а цим, скоріше за все, займатиметься “Фокус медіа”. Додав, що ініціювали встановлення меморіальної дошки Ганні Самутіній відділ культури та туризму й безпосередньо міська рада: “Ми організуємо відкриття відповідного формату, аби не просто “дошку почепили і все”. Все ж це шанована людина, Заслужена художниця України, ми маємо гідним чином її вшанувати”.

ШКОЛА ТАНЦЮ “ПЕРШІ ПА”, ЙОГА ТА KANGO JUMPS. АНТОНІНА КУРИЛО У ПЕРЕЯСЛАВІ ПРОВОДИТЬ ЦІКАВІ ЗАНЯТТЯ ДЛЯ ДІТЕЙ ТА ДОРОСЛИХ

Антоніна Курило, членкиня Національної хореографічної спілки України, в липні минулого року відкрила у Переяславі школу танцю “Перші Па”. Це – спеціальний проєкт з власною авторською програмою навчання для дошкільнят. Після перерви у кілька місяців хореографиня знову відроджує справу свого життя та навчає дітей першим танцювальним крокам, а також проводить цікаві заняття для дорослих.

Детальніше матеріал можете прочитати – тут.

У ПЕРЕЯСЛАВІ ПОБУВАВ ДИРЕКТОР ВИДАВНИЦТВА “А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА” ІВАН МАЛКОВИЧ

16 квітня в Університет Григорія Сковороди в Переяславі у рамках проєкту “Open University” приїхав відомий український поет, видавець, власник і директор видавництва “А-ба-ба-га-ла-ма-га” Іван Малкович. Він поспілкувався зі студентами та присутніми на тему “Українська книга у часі війни”, розповів про Тараса Шевченка і Переяслав, друк книг, роботу видавництва, власний поетичний шлях, а також зачитав кілька віршів із виданих збірок.

– Наше видавництво видає і твори зарубіжної літератури. Наприклад, видати Гаррі Поттера – це складна робота. Для того, щоб книги звучали природньо, доводиться докладати чималих зусиль. Віктор Морозов перекладав книгу, а я був редактором, то ми редагували її довше, чим перекладали, бо потрібно було, щоб ця мова звучала сучасно, аби діти не говорили як професори літератури та різними кальками. Тому доводилося мову робити так, щоб ті, хто читають, розуміли, що це розмовляють діти.

Я починав у 1986 році як редактор у державному видавництві “Веселка”. І там мусив писати редакторський висновок на кожен рукопис та ще й читати в день дуже багато кілограмів цих рукописів. Але окрім того, є ще кропітлива робота з авторами, художниками, від яких ти вимагаєш якість, і які хочуть по одному, а ти по-іншому, починаються непорозуміння, сварки, нерви, але коли виходить гарна книга, тоді щасливі всі.

Також Іван Малкович зачитав вірші різних авторів із книги “Так ніхто не кохав”, яка стала бестселером, та додав, що зараз 70% найкращих українських книг для всіх видавництв друкуються у Харкові: “Ми зробили перший наклад цієї книги 4 тисячі примірників, який розійшовся за три дні. А люди потім чекали, нарікали, адже на неї була передплата. А ми не могли швидше їх зробити, адже потрібно привезти шведський папір та голландську тканину у Харків, щоб воно все доїхало, приїхало на митницю, аби поляки те все пропустили. Тепер шлях доброї книги в Україні дуже довгий та непростий”.

У ПЕРЕЯСЛАВІ ВІДКРИЛИ ВИСТАВКУ КАРТИН ГАННИ САМУТІНОЇ 

15 квітня у мистецькій галереї Переяславського центру культури та мистецтв відкрили виставку живопису “Що по-справжньому – те і вірно” з нагоди 95-річчя від дня народження Заслуженої художниці України Ганни Самутіної. Експонуватиметься вона до 15 травня, побачити її можна у будні з 10:00 до 16:00. На виставці представили близько 50 робіт мисткині.

На відкриття прийшли близько 30 людей: представники місцевого самоврядування Переяславської і Ташанської громад, вихованці художньої школи імені Петра Холодного, працівники культури та небайдужі містяни. На початку заходу присутнім показали архівні кадри із інтерв’ю Ганни Самутіної. Потім виступили вихованці студії конферансу “Акцент” Переяславського ЦКМ.

На виставці представили роботи Ганни Самутіної у різних жанрах: пейзажі, портрети, побут та українські традиції. Саме період проживання у Переяславі вважається найбільш плідним у творчості художниці. Тут вона сягнула вершин майстерності. Багато робіт, зокрема представлених на виставці, виконані у міжнародному стилі асамбляж, з використанням уламків, природніх матеріалів, предметів або фрагментів їх. У творах поєднувала фарбу, солому, кришечки із пляшок, бляшанки, мушлі, намисто, шматочки дерева чи скла та інші матеріали.

Ганна Самутіна створила за життя понад 400 картин. Значну частку робіт подарувала Переяславу, у якому жила останні 20 років. Деякі роботи художниці є на її батьківщині у Ташанській громаді.

СТУДЕНТКА УНІВЕРСИТЕТУ ПЕРЕЯСЛАВА ТЕТЯНА СОХА ПЕРЕМОГЛА У КУБКУ ЄВРОПИ ІЗ СУМО

13 та 14 квітня у польському місті Сувалкі відбувся Кубок Європи із сумо. У ньому взяли понад 120 найкращих сумоїстів із Грузії, Італії, Норвегії, Чехії, Польщі та України. Студентка четвертого курсу факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Університету Григорія Сковороди в Переяславі Тетяна Соха стала переможницею у своїй ваговій категорії та була другою в абсолютній першості серед дівчат.

Цей турнір став важливим етапом у підготовці до майбутнього чемпіонату Європи у Греції. “Перемога стала свідченням високого рівня підготовки спортсменки та ефективної роботи її тренера, старшого викладача кафедри спортивних дисциплін і туризму, Заслуженого тренера України Сергія Безкоровайного”, – зазначили у повідомленні.

АНОНС 3 ТУРУ “ЛІГИ ДВОРІВ”

20 квітня відбудеться третій тур чемпіонату Переяславщини з мініфутболу 5х5 “Ліга дворів”. У ньому дві команди, які не втрачали очок, зустрінуться з фаворитами турніру, тож Farmer’s food може одноосібно очолити турнірну таблицю.

  • 11:00. BOSS (Переяслав) – Мирне (Вороньківська ТГ)
  • 12:00. “Кристал” (Мала Каратуль, Ташанська ТГ) – Juk Store (Переяслав)
  • 13:00. Farmer’s food (Переяслав) – “Бурти” (Переяслав)
  • 14:00. Циблі (Циблівська ТГ) – Вовчків (Переяславська ТГ)

Матч Ratybor (Переяслав) – Велика Каратуль (Переяславська ТГ) перенесли на пізніший термін.

Нагадаємо, що минулого разу в підсумках тижня ми розповідали про пожежі, “Лігу дворів” та заяву на звільнення Якуби. Читайте матеріал за посиланням.

Підготувала Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору